måndag 15 september 2014

Rusiga av framgång

.
Hela valdagskvällen upptogs av framför allt två saker i SVT:s sändning.

1.
En imponerande samling dokumenterade skurkar representerande vår politiska elit paraderades i TV, kända från allehanda mygelaffärer och rättsskandaler, däremellan även en och annan utan sådan belastning. Det är ju skandalöst att valvakan används till att tvätta skurkar rena. Det fick hela valvakans maffiga runda bord att se ut som en centrifug. Omdöme och integritet tycks inte vara några framträdande eller betydelsefulla egenskaper hos de ansvariga för valvakan.

2.
Segerrusiga vänsterpartister, socialdemokrater och miljöpartister som såg sig som stora segrare. Hur stor blev då deras framgång? I skrivande stund, kl 00:31, med 5 818 distrikt av totalt 5 837 räknade har Vänsterpartiet vunnit 0,1 procentenheter, Socialdemokraterna har vunnit 0,3 procentenheter och Miljöpartiet har förlorat 0,4 procentenheter. Summa framgång för vänsterblocket +-0,0 procentenheter. Sammanlagt resultat från 43,7 till 43,7 procent av valmanskåren. Med andra ord ingen framgång alls.

Så mäts och tolkas framgång i Sverige anno 2014. Den Svenska skolan har gjort sitt arbete. Fyrtio års politiskt lallande i skolan har gjort att ingen av de som ska fatta beslut om skolans framtid tycks kunna räkna eller förstå sig på procent.

Dödens Väntrum måndagen den 15 september 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: