torsdag 11 september 2014

USA och IS

.
Den största och mest rättfärdiga av alla rättfärdiga stora supermakter har nu bestämt sig för att förgöra sin egen skapelse IS. Helst innan IS tankar sprider sig till USA:s bundsförvanter. Det vill säga länder som antingen har olja eller kommer att se till att få olja.

Som vanligt blir det ”en bred koalition” som ska försöka utplåna IS genom bombning. Det brukar betyda England, Danmark och någon ytterligare. Konstigt vore väl om inte Carl Bildt är med och strider på någon bankett - i fredens namn - och om inte något litet JAS-plan ska vara med och döda araber. Men bara indirekt eller i självförsvar, på ett sätt som passar den svenska rakryggheten och självbilden som det godas ställföreträdare på Jorden.


Om det lyckas blir det första gången i världshistorien något sådant avlöpt väl. Det går nog lika bra att med flyganfall utplåna IS som det lyckats att med konventionellt och ekonomiskt krig utplåna Castroregimen på Cuba, FNL i Vietnam, Talibanerna i Afghanistan och muslimsk fundamentalism i Mellanöstern.

Hur var det den schweiziske bankiren Marc Faber uttryckte sig för några år sedan? Han sade någonting i stil med ”eventually The United States will go bankrupt - but first they will go to war”.

Och nu är USA snart i krig, med alla, överallt. Få eller ingen kommer undan dess omsorger. Det är även svårt att avgöra vem som klarar sig bättre - vän eller fiende - lika oklart som det är från den ena dagen till den andra vem som är vän och vem som är fiende. Som varje äkta psykopat hoppar USA hela tiden från tuva till tuva, för att nå den mest närliggande fördelen - utan hänsyn till vilka de långsiktiga konsekvenserna blir, därav IS existens.

När man har startat tillräckligt många krig för att plundra andra länder på deras tillgångar kommer man till slut inte undan att hela tiden vara i krig. Då kommer zinkkistorna flygande till de amerikanska mammorna - drönare eller inte drönare.

Muteborg torsdagen den 11 september 2014
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Bör tilläggas :

Sverige som stormakt i (flytning mottagning) kan självklart ta emot ca 25millj flyktingar pr år helt utan problem från länder som USA har bombat sönder !
Självklart allt för USA!
Förslags vis :
Dom kan t ex sitta 2 o 2 utanför ICA o Konsum,alla köpcenter butiker det du detta ger massor nya sysselsättnings tillfällen.. Sen kan man öka så man får alla olika nationaliteter representerade i dörren.Ja svenskar med.

Anonym sa...

De enda länderna som fattat galoppen är tydligen Kina och Ryssland. Dessa länder rustar upp för att inte råka ut för subversiv verksamhet från USA och att ha en krigsmakt som gör att ett anfall från USA:s sida kostar mer än det smakar. Att vi har idioter som styr EU är uppenbart då USA inte ens behöver skramla med vapen för att de ska göra precis det skojarna på andra sidan Atlanten vill. Nu har man infört ännu fler sanktioner mot Ryssland som skadar EU men knappast påverkar USA. Snacka om att skjuta sig i foten gång på gång. Jag säger som Veiron i Ottan "Herrejävvlar".

Benny

Anonym sa...

Intressant: Lyssna.


https://www.youtube.com/watch?v=YfRtbIQ1kTwhttps://www.youtube.com/watch?v=qA058B7S-Xk#t=61

Mikael Styrman sa...

Säg det som inte kan göras med dagens teknik...