torsdag 23 april 2015

Amnesty lever!

.
Ryktena om Amnestys död har visat vara kraftigt överdrivna. Den som hade trott att Amnesty har gått i graven, att det bara återstår en tiggarorganisation med vältrimmad bidragsadministration hade fel. Nu har det börjat röra sig i Amnestys krypta. Det finns åtminstone en generalsekreterare kvar, mellan sextio och döden. Våldtäkter i miljoner, tioåringar med maskingevär och handgranater, utfiskade vatten runt Afrika samt land-grabbing i all ära, men afrikaner som drunknar istället för att stillsamt svälta ihjäl - det är grejer det! Det kan man tjäna pengar på.

Välkommen tillbaka Amnesty. Den senaste tiggarorganisationen att återuppstå likt en ”Fågel Fenix”.

Södertälje torsdagen den 23 april 2015
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Amnesty är ju som bekant numera en organisation som alltmer framstår som ett skämt! Uppenbart är det styrt från USA då man sällan kritiserar USA, eller rättare sagt de gangsters som styr det landet, trots att USA står bakom, direkt eller indirekt, ca 80% av alla krig och mördande som för närvarande pågår i världen. Ni kan ju tänka er kritikstormen om Ryssland eller Kina agerade på samma sätt från Amnestys sida! Nu är det ett tag sedan man såg representanter för denna tiggarorganisation stå där med sina sparbössor, men det beror nog mest på att tiggeri i ett kontantlöst samhälle med sparbössor är en dödfödd ide!

Benny

Mikael Styrman sa...

Till Benny:

Det Du beskriver stämmer mycket väl på Amnesty och de flesta andra ”människorättsorganisationer” i Sverige. De infiltreras, nästan utan undantag, av den svenska nomenklaturan, för att sedan tiga om svenska missförhållanden och kritisera små ofarliga stater belägna långt bort.

De beviljar sig själva goda förmåner, sitter på sina kontor och organiserar tiggeriet som utförs av välvilliga fotsoldater samt konstruerar kampanjer vars enda syfte är att skaka lös stats- och företagsbidrag som berikar organisationen i utbyte mot att man tiger om svenska missförhållanden.

Däremot tror jag inte att de ”styrs” från USA. De behöver nämligen inte styras eftersom de självmant anpassar sig till svenska och amerikanska önskemål.

Gatutiggeriet har som Du skriver minskat på grund av maffians angrepp mot kontantsystemet. Istället har tiggeriet blivit mer sofistikerat. De ”samvetsömma”, som är benägna att låta sig mjölkas, registreras och mjölkas sedan via Internet, flashiga hemsidor och mailkampanjer till dem som de systematiskt mjölkar. Det bidrar också till att man inte ser så mycket av tiggeriet på gator och torg. Så länge pengarna tickar in från dem som de suger ut ser man inte mycket av dem. Det är först när något exceptionellt inträffar som de kryper fram ur sina stenhus för att dra nytta av situationen.