tisdag 21 april 2015

Har vi fått en parallell zigenarekonomi?

.
Härom veckan skrev media om svartförsäljning av tidningar. Det handlade om försäljning för drygt fem miljoner som av allt att döma sker helt svart. Ur allmän konkurrenssynpunkt är det naturligtvis fördelaktigt att distributionen skattebefrias, för den gynnade. Det är också bra om kommunen håller gratis bostad och betalar bussbiljetten till jobbet. Är denna skattefrihet tillgänglig för alla tidningar? Och för alla som säljer tidningar? Eller måste man vara tiggare? Hur länge måste man i så fall tigga för att kvalificera sig för skattefrihet? Eller måste man vara zigenare för att få sälja svart? Eller utlänning, eller möjligen både och? Var finns detta reglerat som gör att just den här gruppen människor får göra vad de vill på alla andras bekostnad? Är det just skattefriheten som berättigar en att gå runt och skita precis var som helst? Gäller skattefriheten annan näringsverksamhet också? Finns det rentav en generell skattefrihet för just zigenare som det finns en generell straffrihet för zigenare som snattar i flock? När andra snattar åker de fast medan butikskedjorna instruerar sin personal att titta bort när zigenare snattar i flock, för inte bli uthängda i media som rasister.

Jag tror att det är viktigt att klara ut vad som gäller i Sverige numera, så att även vi andra vet vad vi har att rätta oss efter.

Och en sak till:

Är det ett oavvisligt krav numera att vara en komplett idiot för att få vara politiker i Sverige eller räcker det om man är bara lite dum i huvudet - och lättlurad?

Södertälje tisdagen den 21 april 2015
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Svaret på din sista fråga är naturligtvis att man inte blir politiker om man inte är rudis, eller gravt kriminell, se bara på vad Haparanda har levererat till landsbygdsminister respektive gd för tillväxtverket./Jonas.

Mikael Styrman sa...

Ja, det är naturligtvis svårt att argumentera emot när man vet vad de där juvelerna har ställt till med. Och då vet vi nog ändå bara en liten del.