söndag 19 april 2015

Sanningen var för känslig för TV4

.
I fredags morse sände TV4’s Nyhetsmorgon en intervju med Syriens president eller diktator Bashar al-Assad. Intervjun, som var intressant i sig, var utförd av en Expressen-reporter. Men det var ändå inte intervjun som var den stora behållningen. Det var istället TV4-folkets ängsliga uppträdande i samband med intervjun, och kanske framför allt före den, som var den stora behållningen. Inte så konstigt att man har censurerat bort sändningen från TV4 Play. Nu finns bara sönderredigerade klipp från morgonsändningen med och de är inte alls lika roliga och avslöjande som den tidiga morgonsändningen var.

Det var tydligen nödvändigt att mycket noggrant och tydligt tala som för oss tittare att Assad både är galen och att man inte alls ska bry sig om vad han säger. Att Assad talade om, vad de flesta som har ögon att se med och huvud att tänka själv med redan vet, var tydligen väldigt, väldigt farligt. Nämligen att Sverige är en fristad för islamistiska fundamentalister som i Sverige får organisera sin internationella verksamhet, som i sin tur driver på flyktingströmmarna till Sverige. För det var väl det som var så farligt att sända?

Därtill kommer förstås att invandringen kommer att kosta 265 miljarder nästa år, samtidigt som viktiga samhällsfunktioner går på knäna. Att då låta Assad tala om att Svenska politiker i sin iver att tillfredsställa det amerikanska militärindustriella etablissemanget, till stor del själva skapar flyktingströmmarna kan förstås vara känsligt, särskilt när man själva är en del av ett statsbidragsstött mediaetablissemang.

Invandrings- och flyktingkostnader tränger ut vård, skola och omsorg ur de offentliga budgetarna. Istället går pengarna till att föda internationella migrantsmugglare och inhemska flyktingbaroner. Om man skrapar på ytan lite är det troligt att man kommer att finna nära band mellan flyktingindustrin och ledande politiker. Det är något helt annat än stollarnas svammel om att ”öppna era hjärtan”.

Först tänkte att jag att de har ringt från Washington när paniken av allt att döma var så nära i TV-studion. Men när man funderar över cirkusen en stund räcker det nog med att låta Assad tala om i Svensk TV vad våra politiska stollar håller på med för att mediacheferna ska råka i panik.

Södertälje söndagen den 19 april 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: