tisdag 14 april 2015

Maffiateater om Northland i Folksam på torsdag

.
Den som besöker Folksams stämma på torsdag kan få bevittna en högklassig maffiateater ”live” av landets förnämsta bedragare.

Då kommer nämligen den infiltrerade Aktiespararnas Förening att låtsas ställa besvärliga frågor till Anders Sundström och Co om de ”150 miljonerna” som gick åt helvete i ett ”rekonstruktionsförsök” gällande Northland.

Men det är naturligtvis bara teater.

Dels handlade det inte om något rekonstruktionsförsök. Istället handlade det om att vinna tid för att sopa igen spåren från Folksam och Swedbank till Northland och vidare till Maffian.

Dels var Northland dödsdömt från start och det visste alla de närmast sörjande. Northland startade inte som ett försök att få igång en gruva utan som ett försök att komma åt pensionsspararnas pengar. Ett lyckosamt sådant skulle det visa sig, eftersom pensionsspararna är för dumma för att begripa att de blivit rånade och att de pliktar med sämre pensioner och minskade besparingar.

Hela den här expeditionen om de ”150 miljonerna” syftar till att dölja de miljarder som runnit från spararna via Northland till maffian. Genom att låtsas bråka om de ”150 miljonerna” legitimerar Aktiespararnas Förening att det inte kostat Folksam och Swedbank mer, vilket är det verkliga syftet med morgondagens apspel.

Och den som låtsas företräda spararna kan se fram emot en generös belöning och en god karriärutveckling medan Anders Sundström och Co skrattar gott åt de korkade spararna som än en gång låtit sig blåsas. Denna gång med Aktiespararnas Förenings och Uppdrag Gransknings hjälp.

150 miljoner är naturligtvis felräkningspengar i en stor svindelverksamhet som Folksam. Det är ingenting som man bråkar om annat än just som ett medel att dölja de tusentals miljoner som förslösats och förskingrats.

Södertälje tisdagen den 14 april 2015
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det mest skrämmande är medias agerande! Vad är det man inte begriper? Ca 13 miljarder är borta och det finns kvar några hundra miljoner kvar av värde i gruvmaskiner i konkursboet. Vad var det som kostade så mycket med att driva gruvan? Det skapades alltså några hundra låtsasjobb i Pajala medan miljarderna förskingrades av skojarna i maffian som styrde och ställde. Det blev dyra jobb det..Men som med all annan korruption i Sverige kommer man att lägga ner alla åtal efter några år då jurister plockat åt sig feta arvoden på att förhala det rättsliga efterspelet, som ju ingen i maktens korridorer heller vill ha. Med stor beredvillighet kommer man att begrava hela skiten i tystnad inom några år dvs den vanliga proceduren vid korruption och svindlerier i Sverige.

Benny

Mikael Styrman sa...

Jodå, nog begriper media vad som pågår. Men det är bekvämare att simma med det övriga stimmet än att bryta sig ut ur stimmet och riskera att stå ensam. Därför låtsas man som om ingenting hänt och springer maffians ärenden.

Merparten av miljarderna har bara ”tvättats” i Northland, för att därefter rinna vidare.

Alla som känner till förhållandena i Pajala vet att där bara fanns pensionärer och barn. Övriga hade flyttat. Så allt surr om gruvan som ”räddning” för bygden var och är bondfångerier. Arbetskraften har pendlats in från annat håll. Och en del lättlurade har lockats att flytta till Pajala för att där ruinera sig genom att betala fastighetspriser som blåsts upp genom bedrägerierna.

Det kommer att gå precis som Du beskriver i slutändan. Men jag är inte övertygad om att ärendet kommer att ta omvägen via någon rättsprocess. Maffian som genom Northland har svindlat Folksams och Swedbanks sparare kontrollerar ju både konkursförvaltaren Hans Andersson och rättsväsendet, så det skulle ju bli en nog så löjlig tillställning.

Så småningom får de nog ett skitigt slut, korrumperat rättsväsende och journalistik eller ej. Glorian har redan falnat betydligt efter de ganska blygsamma avslöjandena som vi så här långt kunnat ta del av. Men utan Internet skulle vi inte veta mycket.