onsdag 22 april 2015

Fler behöver ta ansvar, säger Löfven…

.

(Uppdaterad 22/4-15, kl 09:23)

 …med hänvisning till de mängder människor som väller in i Europa varje dag och förstås med hänvisning till att en del av dem drunknar på vägen. Han syftar förstås på att han, eller de som styr vad han tycker, menar att fler Europeiska länder bör följa Sveriges exempel och ta emot okontrollerat med flyktingar.

Men vad menar människan egentligen?

Under förutsättning att man inte har orsakat de förhållanden, som lett till att en stor del av den dryga miljard människor som bor i Afrika numera hellre vill bo någon annanstans - varför skulle det då vara någon annans sak att ta ansvar för afrikanernas boende? Vart folk har att ta ansvar för det område de bebor, inte för andras områden. Och om de inte kan leva i det vidsträckta och bördiga Afrika - hur ska de kunna leva i Europa, där de ska trängas med en halv miljard européer, som ännu inte alls är vana vid att tioåringar springer runt på gatorna med maskingevär och handgranater?

Om man som Stefan Löfven är ledare för en nazistorganisation i vilken framträdande medlemmar ägnat sig åt ”land-grabbing” vilket berövat afrikaner deras möjlighet att försörja sig, kan man förstås ha dåligt samvete. Särskilt dåligt samvete kan man ha för att de nationalsocialdemokratiska skurkarna inte ställs inför rätta, för brott mot mänskligheten, och straffas på ett sätt som är adekvat mot bakgrund av det lidande de orsakat. Halshuggning eller giljotinering ligger nära till hands, eller möjligen att överlämna skurkarna till afrikanerna och låta dem skipa rättvisa - långsamt.

En annan sak som möjligen borde ge fler nazister än Löfven dåligt samvete är det svenska deltagandet i det amerikanska militärindustriella etablissemangets söndertrasande av statsbildningarna i Nordafrika och Mellanöstern. De må ha varit diktaturer, men det som Löfven, Bildt och det övriga samvetslösa slöddret åstadkommit imponerar inte. Under diktaturerna kunde människor leva, om än i ofrihet. Nu blir de mördade och våldtagna, berövade sina hem och sin jordar samt tvingas på flykt.

Och Ni har stillatigande åsett hur vapenindustrin utrustat var och varannan tioåring i Afrika med maskingevär och satt dem i position att terrorisera befolkningen. För Er har det bara varit viktigt att få en bra plats vid honnörsbordet, fina bilder av Er själva i tidningar och TV och ett ord från den amerikanska höjdare som för stunden är på besök, för att lura med Er i nästa samvetslösa vansinnesdåd.

Att göra något åt krigshetsen och land-grabbing har Ni inte brytt Er om. Men att få en meningslös plats i FN:s säkerhetsråd - det har tilltalat Era egon.

Nej, Stefan Löfven, vi är inte skyldiga att ta ansvar för vad NI har ställt till med. Det finns de i Europa som är medansvariga med Er, men de är knappast intresserade av att hjälpa till. Många andra har inte alls något ansvar för Era samvetslösa stolligheter. Vad Er själva beträffar, den svenska politiska eliten, så borde Ni buntas ihop, hängas upp i taket i CIA-planet, förses med huva, lavemang och blöja och skickas till Afrika, utan att passera honnörsbordet, för att svara för Era skurkstreck!

Södertälje onsdagen den 22 april 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: