fredag 28 augusti 2020

Lagstiftaren värnar den grova organiserade brottsligheten

 .

Jag har under några decennier haft det ofrivilliga och tveksamma privilegiet att på nära håll följa hur den svenska lagstiftaren på nära nog alla områden skapar lagstiftning som skenbart bekämpar den grova, framför allt ekonomiska, brottsligheten. Men när man skrapar på polityren, eller får anledning att följa lagstiftningens verkningar ute i verkligheten, visar sig lagstiftningen vara skräddarsydd för se ut att bekämpa nämnda brottslighet samtidigt som den egentligen lägger sig vinn om att skydda brottsligheten mot de människor som brottsligheten plundrar.


Detta är den bakomliggande, allt överskuggande, orsaken till att grova missbrukare får köra sina motoriserade mordverktyg gång efter gång utan att samhället förhindrar det. Missbrukarna ska vara ute och stjäla, plundra och köra bil under rusets inverkan. Annars kommer det inte in några pengar till den grova brottsligheten - den bakomliggande, överordnade. Kommer det inte in pengar till dem blir det inte heller några förtjänster och/eller mutor till lagstiftare, politiker, poliser, åklagare och domare.


Resultatet ser vi dagligen i vårt samhälle. Gärningsbeskrivningar långa som bibeln resulterar inte i några åtgärder syftande till att bryta eller förhindra den brottsliga verksamheten. Istället blir det rabatter av olika slag och tiotals grova brott - som bara är de som brottslingen råkat åka fast för - slås i hop och avdöms tillsammans, resulterande i puttefnutt-domar vars egentliga syfte är att hålla kriminaliteten igång.


Det här är också anledningen till att uppklarningsprocenten gällande den grova våldsbrottsligheten är nära noll. Man vill helt enkelt inte klara upp brottsligheten, ännu mindre stoppa den. Men det ska naturligtvis se ut som om man försöker.


Den riktigt allvarliga brottsligheten är inte den som utövas av tungt beväpnade kamelryttare eller missbrukarna som även kamelryttarna i våra förorter lever av att suga ut. Den riktigt allvarliga brottsligheten är den som utövas av de kategorier som jag räknade upp i andra stycket ovan. Det är den som möjliggör för den grova våldsbrottsligheten och den politiska ekonomiska brottsligheten att existera och frodas. Det är den vi måste ta itu med för den ödelägger vårt samhälle. Om inte vår lagstiftning och vårt rättsväsende fungerar och skyddar hederliga företagare och dito arbetare hänvisas vi till vad politiska brottslingar åstadkommer och det blir varken effektivt eller något vi kan försörja vår befolkning på. Istället leder det till att även de smulor som återstår av ”folkhemmet” i ganska rast takt mals ner.


Falun fredagen den 28 augusti 2020

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: