onsdag 5 augusti 2020

Polisledning, rättsväsende och politiker ser ned på folket

.

I kölvattnet på mordet på den 12-åriga flickan i Hallunda natten mot söndag kommer nu ordningsmaktens motåtgärder.


Polisledningen vill att människor ska tipsa polisen om vem eller snarare vilka som begick mordet.


Men är det klokt att göra?


När polisen går av sitt pass åker de hem till sitt välordnade bostadsområde där de bor under anonymitet. Men den som bor i Hallunda-Norsborg - om det är där en eventuell tipsare bor - måste bo kvar i sin förort bland mördare och banditer, utan skydd av anonymitet, utan skydd av poliser och utan det skydd vederbörande skulle få om mördarnas kumpaner förhindrades att förfölja eller mörda tipsaren och dennes familj.


Tvärtom visar erfarenheten att om mördare och gangsters inte vet vem som tipsat hjälper polisbefäl dem med den informationen - med ingen eller ringa risk för rättsliga sanktioner av betydelse. Offentliganställda gangsters är straffriförklarade i Sverige. Det slutar med att tipsaren och dennes anförvanter mördas - som i Hallonbergen.


Det är lätt för ett omdömeslöst polisbefäl att uppmana människor att tipsa, när han inte behöver ta konsekvenserna av sitt dåliga polisarbete, sin urusla organisation, sitt dysfunktionella rättsväsende och sitt inget mindre än katastrofala råd till allmänheten.


Visst vore det fint om allmänheten kunde tipsa. Om civilkurage uppmuntrades och belönades. Men det fungerar ju inte när samhället behandlar mördare som barn, bjuder på saft och bullar samt låter dem och deras kumpaner gå lösa och upprätthålla våldsmonopolet i samhället - när rättsväsende och trygghet bara blir en floskel.


Det blir intressant att se om vi eventuellt får veta om det kommer in några tips och vad som i så fall händer med tipsaren. Polisbefälet får i alla fall säkert fortsätta att låtsas vara polis och representera ett system som överlåtit våldsmonopolet till diverse gangsterslynglar medan de själva ägnar sig åt att på meningslöst stasimanér mäta med petimäterstock var den ena eller den andra hylsan landat, när problemet är att låtsaspolisen inte klarar upp några brott hur mycket de än mäter. Om de någon gång mot all förmodan gör det, dömer låtsasrättsväsendet mördare och gangsters att då och då, mellan sina brott, när tiden passar, titta in hos soc för saft och bullar.


Falun onsdagen den 5 augusti 2020

Mikael Styrman

Inga kommentarer: