söndag 30 augusti 2020

Trippelvittnesmördare får snabbt permission och politikerna vill ha vittnena mördade

 .



I veckan som gick har media uppmärksammat att en trippelmördare, en som det framkom i media näst intill intelligensbefriad sådan, en som tagit ihjäl tre vittnen, redan har fått permission. Ungefär samtidigt har flera fall förekommit där fångar rymt under permission. Det är faktiskt så enkelt att det räcker med att rymlingens blivande skjuts säger åt vakterna att ”det är bäst att ni inte gör något”. Sedan är det bara att promenera iväg.


Varför ska en sådan person ha permission över huvud taget? Vi har väl fängelserna för att skydda allmänheten från sådana? Om det är så kriminalvården sköter sitt jobb kan vi väl lika gärna stänga fängelserna och avskeda dem allihop. Allmänheten gör då garanterat ett bättre jobb än sådana oduglingar.


Det är ett oerhört svek mot oss alla som betalar deras löner att dessa femtekolonnare så lätt släpper ut detta hänsynslösa slödder att härja bland allmänheten. De borde skaka galler ihop, inkl cheferna som ansvarar för verksamheten. - Lås in det ansvarslösa och odugliga packet!


Politikerna har byggt upp det här systemet. Det förefaller vara avsiktligt konstruerat så att det skyddar knarklangarna och deras underhuggare. Nu låtsas politikerna vilja lösa problemet med hjälp av anonyma vittnen. Men anonyma vittnen ödelägger rättssäkerhetens kanske sista vinglande ben. Dessutom hjälper inte anonymiteten när korrumperade poliser - ganska riskfritt och milt behandlade om avslöjade - läcker till gangstrarna vem som vittnat.


Vi behöver inte anonyma vittnen. Vi behöver skydda vittnena och framför allt behöver vi sätta kriminella poliser och polisbefäl i fängelse på kännbar tid. Varför inte lika länge som ingår i straffskalan för brottet som vittnesmålen avser?


Om någon vittnar om mord, för vilket ingår livstids fängelse i straffskalan, och den polis eller det polisbefäl som läcker vem som är vittnet riskerar att dömas till livstids fängelse, lovar jag att det är färdigläckt.


Så gör man om man vill värna vittnena och klara upp brotten. Men det tror jag inte att våra politiker vill. Det är gangstrarna som betalar mutor till politiker och höga tjänstemän så jag tror att de vill värna gangstrarna istället. Det här snacket om anonyma vittnen är bara apspel som syftar till att vara rädd om de som betalar mutorna, men samtidigt få det att se ut som motsatsen.


Falun söndagen den 30 augusti 2020

Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

I Sverige har väl aldrig korrumperade poliser hamnat i fängelse vad jag vet! Vi har ju ökända fall som Quick och Palmemordet som exempel att det är riskfritt att vara brottsling och polis samtidigt! Känner till en by i södra Sverige på 1980-talet där polisen som bodde i byn tillhandahöll det hembrända samtidigt som han undanröjde konkurrenter i samma bransch!

Benny

Mikael Styrman sa...

Nej, det förekommer nog inte att kriminella poliser åker fast. Över huvud taget är det mycket ovanligt att kriminella statstjänstemän åtalas, trots att många nog gör minst lika mycket kriminella insatser som de utför hederligt arbete. Har man gangsters i toppen så tenderar det att bli gangsters längre ned också. Som regel behöver de underhuggare som utför deras kriminella hantverk.