söndag 23 oktober 2022

Partiell tillnyktring i media

 .

Under fredagen kunde noteras en partiell tillnyktring i media.


Vi är många som retat oss på hur media mörklägger den enorma överrepresentationen av utlänningar och nysvenskar i samband med grova brott. Som regel har media lagt sig vinn om att det inte ska framgå hur det förhåller sig. Ibland kan man efter noggrann analytisk genomläsning lista ut hur det förhåller sig. Ibland tycker man sig ana att diskreta ledtrådar lagts ut avsiktligt. Men som regel går det bara att i bästa fall avgöra om gärningsmannen är svensk eller icke-svensk. Nästan aldrig finns bild på vem man eventuellt ska akta sig för, eller några vidare upplysningar som exempelvis uppgift om varifrån gärningsmannen kommer.


Kanske är det en följd av regeringsskiftet att det under fredagen tillkännagavs två olika domslut i mål med typisk invandrarrelaterad grov brottslighet. Möjligen var regeringsskiftet också orsaken till att TV4 faktiskt presenterade bilder på båda männen.



I det ena fallet var det mannen som våldtog en kvinna utanför Norberg för att hon vägrade gifta sig med honom, därefter försökte mörda henne genom att slänga ned henne i ett 24 m djupt gruvschakt och sedan slängde tegelstenar mot henne.



I det andra fallet handlade det om ”taxiföraren” som våldtagit ett stort antal kvinnor.


Men i SVT härskar ännu vänsterpolitrukerna som har till livsuppgift att föra folket bakom ljuset och undanhålla dem information om verkliga förhållanden - naturligtvis för att skydda det politiska slöddret som orsakat de förhållanden som kvinnor numera lever under i Sverige.


Falun söndagen den 23 oktober 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: