lördag 29 oktober 2022

Varför inga skyltar bak på EPA-traktorerna?

 .

En till synes liten, men oförklarlig, detalj som berör EPA-traktorerna förbryllar.


Hur är det möjligt att man tillåter ett lättrimmat fordon, som kan köras av barn - utan såväl utbildning som säkerhetsbälte - att framföras med bara en registreringsplåt, dessutom nästan alltid fram? Det är klart att det kan vara bra för fartkamerorna att skylten sitter framtill. Dock är det av föga värde om skylten inte är den rätta.


Det innebär ju att EPA-traktorerna är ett ganska idealiskt brottsverktyg, som medger brottslingarna att uppträda som en ulv i fårakläder, till synes långsamtgående, men utan varsel och utan igenkänningsmöjligheter efter att ha passerat omedelbart konverteras till ett snabbt anfalls- eller flyktfordon.


Enda begränsningen kanske är att vissa gångvägar inte är tillgängliga, men oftast går ju hindren att meja ned eller att runda om så behövs.


Vi har nog bara sett början på EPA-traktorernas segertåg som brottsverktyg. Idag över 50.000, snart säkert över 100.000, maskerade ”Adriana-stridsvagnar”.


Sosseriet, Centern, Miljöpartiet och Vänstern - för det är väl de(?) - har förvandlat Sverige till ett land där polisen snart måste ha pansarfordon och vägspärrar med bunkrar för att skydda sig mot dem som det är synd om. Likheten med Libanon, Irak, Syrien, Turkiet och Somalia är uppenbar och det av lättförklarade skäl.


En annan sak tycks också öka, kanske av nyss nämnda skäl. EPA-traktorerna framförs numera inte bara av barn. Det tycks också i allt högre grad vara ett snabbt ökande bonusalternativ även för äldre brottslingar.


Falun lördagen den 29 oktober 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: