onsdag 12 oktober 2022

Så kröp det fram till slut

 .

Nu har rättegången börjat mot pojken som gjorde sig skyldig till den grova våldtäkten mot den lilla flickan i Skellefteå. Jag vet inte om uppgiften har förekommit i media tidigare, men den som lyssnade på P4 Extra idag fick veta det som man kunde befara - att flickan drabbats av bestående hjärnskador.


Det här är ju ett mycket upprörande fall, inte bara därför att pojken gjort sig skyldig till flera övergrepp tidigare och det bara resulterat i att höga vederbörande gått och gömt sig. Det ligger i sakens natur att allmänhetens ilska riktas mot den invandrade pojken, och kanske hans familj, trots att de inte gjort annat än sökt skapa sig drägliga levnadsförhållanden.


De verkligt skyldiga kommer som vanligt undan: de självsmekande politikerstollar som fyllt landet med grova brottslingar och låter dem härja i landet. Men det finns fler skyldiga i det här fallet. Det har framkommit att pojkens familj har uppgett rätt eller möjligen ganska rätt ålder för pojken. Men den offentliga sektorns godhjärtade stolpskott har uppgett för låg ålder för pojken, utan att begripa, eller möjligen utan att bry sig om, vad det skulle komma att få för konsekvenser.


Dessutom är det inte någon engångsföreteelse. Landet har länge varit nedlusat med skäggiga män som gått i samma klass som småflickor. Man kan jämföra det med att utse vargen till att vakta fåren. Det har varit satt i system. Kanske är det ännu satt i system? Så är det i NationalSocialdemokratins, Miljöpartiet och Centerns Sverige. Psykopater bryr sig inte om sina medmänniskor. De fikar bara efter egna fördelar.


Innebörden av detta är naturligtvis att det inte är mot pojken och hans familj man ska ta ut sin ilska. Det är den godhjärtade dumheten i politiken och byråkratin som man ska ställa till svars. Möjligen ska någon straffas för det inträffade, men det borde inte drabba dem som på olika sätt är offer för en stollig politik och en stollig lednings härjande. Straffa de skyldiga istället.


Media uppmärksammar saken - lite grand - i försiktiga ordalag. Kritiken är lika hovsam som kritik mot Stalin på sin tid i Sovjetunionen eller mot Hitler i hans tids Tyskland. Svenska journalister tenderar att se sig själva som världens finaste, men åtminstone är de världens fegaste. Svenska mediaföretag och mediaägare är bara intresserade av politikens bidrag och stödannonsering och vill därför inte stöta sig med den som tillförskansat sig skattebetalarnas plånbok.


Falun onsdagen den 12 oktober 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: