fredag 18 november 2011

Den organiserade statsbrottslighetens taktik

.
Den som försöker följa med i turerna kring Ekfors Kraft har kanske noterat att en del väntar på den 22 november som småbarn väntar på jultomten.


22 november - Varför?

Dels på grund av en missuppfattning. Den 22:a är sista dagen att begära prövningstillstånd till Högsta Domstolen för att få den felaktiga (politiska?) konkursdomen i Svea Hovrätt rättad. Men det är inte dagen då det ska komma någon sorts avgörande i frågan. Så i den delen bygger förväntningarna på rena missuppfattningar. Men så är det ju ofta med ryktesspridning.

I övrigt har den organiserade brottsligheten ett antal punkter på agendan för den närmaste framtiden, vilka naturligtvis samordnas för att öka terroreffekten.


Konkurs som politiskt plundringsredskap

Konkursförvaltaren i Ekfors Kraft AB, Hans Andersson, stressas av den organiserade brottsligheten att skynda på med Ekfors-konkursen, som ju alltså inte är någon riktig konkurs utan bara ett politiskt sätt för grova brottslingar att plundra ett välskött småföretag och att försöka ge det hela ett lagligt skimmer.


Konkursförvaltare som undanhåller handlingar

Samtidigt undanhåller samma konkursförvaltare, Hans Andersson, som även är förvaltare i Ekfors Mark- och Linje samt Rottneby Bruks konkurser oss räkenskaperna i dessa bolag sedan snart ett och ett halvt år.  Vi begärde och utlovades kopia av verifikationerna när han tillträdde. Varför undanhåller han oss dem?


Felaktiga skatter som man inte vill ändra

Jo, det gör han därför att det finns ”luftskulder” till skatteverket i de här bolagen. Inte heller dessa bolag är nämligen egentligen konkursmässiga. Men det struntar den organiserade statliga politiska brottsligheten i, för de är inte intresserade av att fastställa bolagens skatter rätt. De är istället intresserade av att bibehålla de felaktigt fastställda skatterna, för att med hjälp av dessa plundra mig på mina bolag och mina fastigheter. Man har således med hjälp av en konkursförvaltare som låter sig styras, fastställt felaktiga skatter och undanhåller oss bokföringen för att vi inte ska kunna få skatterna rättade. Konkursförvaltaren skulle möjligen själv kunna se till att skatterna blev rätt fastställda, men han vill inte, för hans uppdragsgivare - det politiska fotfolket på skatte- och kronofogdemyndigheterna vill inte.


Tvångsförvaltningen bara till för att stjäla företaget

De har nämligen ett specifikt syfte med det. De tänker sälja alla mina fastigheter. För att kunna göra det har hela den här tvångsförvaltningsexpeditionen iscensatts, med hjälp av vilken brottslingarna har roffat åt sig ett helt års intäkter för mina företag. Syftet är att skapa en likviditetsbrist i företagen.


Korruptionen i andra bananrepubliker

I andra bananrepubliker, till exempel i Afrika, fungerar det så att staten inte har tillräckligt med pengar för att avlöna alla statstjänstemän. Det beror framför allt på att ledande politiker skinnar staten. Där blundar man också för korruptionen på låg nivå. En statstjänsteman förväntas avlöna sig själv genom att avkräva befolkningen mutor.


Den svenska korruptionen

Den svenska varianten av korruptionen innebär, åtminstone i vårt fall att, man har lekt och lallat bort pengarna inom ramen för tvångsförvaltningen. Inte allt naturligtvis. Betydande summor har man stoppat i egna fickor: Johan Gullesjö, Yvonne Fredriksson och Göran Morén. Det är så den ser ut, den av socialdemokratin under sjuttio år uppbyggda korruptionen.

Det törs man göra eftersom man vet att rättsväsendet är genomkorrumperat, svagt och politiskt styrt. Åtminstone när expeditionen inleddes var man övertygad om att det var riskfritt att sko sig själva. Ingen skulle bry sig. Nu när hela äventyret på punkt efter punkt går åt helvete är man inte lika säkra längre. Nu är man istället ganska stressade.


Nästa steg

På agendan står att sälja alla mina fastigheter, som man i vanlig ordning legat på som en död höna en längre tid. Genom tvångsförvaltningen och genom att fastigheterna en lång tid varit utmätta förväntas jag inte kunna försvara dem.


Alltid som en julklapp

Det här har skett flera gånger tidigare. Det sker alltid inför jul. Antingen försäljning och/eller konkursförhandlingar just före jul eller annons före jul och försäljning strax efter. Så går det här svineriet till, alltid, år efter år. Men det räcker inte att förfölja mig och min familj. Det räcker inte heller att trycka friska och välskötta företag i konkurs och stjäla dem. Jag ska återkomma till det vid tillfälle.


Samordnas med förtalskampanj

Alltid samordnas åtgärderna med en förtalskampanj. Den brukar också utspela sig inför storhelger: inför jul och påsk exempelvis. Den planeras lång tid i förväg men går i tryck i tidningar vars lojalitet köpts med hjälp av statsbidrag. Dock så sent innan helgen att rättelser och dementier inte hinner publiceras. Det finns flera syften bakom valet av tidpunkten. Naturligtvis är en att störa helgfriden. Men en annan minst lika viktig är ”folkbildningseffekten” som uppnås när förtalskampanjen äger rum inför helger, då många kommer hem och har tid att läsa.


Korrumperade fogdar

Parallellt med skatteverkets och energimarknadsinspektionens tjuverier jobbar vissa särskilt utvalda kronofogdar på ärendena.


Riggade försäljningar

Deras roll består, åtminstone i vårt fall, av att rigga exekutiva försäljningar så att vi ska skadas och ibland så att till exempel statliga Vattenfall ska ges möjlighet att köpa våra tillgångar till vrakpris, som i mars i år. Under senare tid är det Kersti Moxén som varit verkställande för kronofogdens del i dessa grova bedrägerier. Jag har tidigare skrivit om detta här på bloggen.


Falska SUT-ningar

Ett annat sätt på vilket kronofogdemyndigheten, genom Moxén, deltar i den grova brottsligheten är ogrundade SUT-ningar. Det är fogdeslang och betyder att man har gjort ett utmätningsförsök men att gäldenären saknat tillgångar för skuldens betalande. Den här SUT-ningen som ju tydligen ofta är helt grundlös använder man sedan för att söka någon i konkurs. Det var med hjälp av sådan felaktig SUT-ning som man tryckte Ekfors Kraft i konkurs i somras.

Nu har maffian, genom samma Moxén, gjort en SUT-ning av StorStark AB. Även den är naturligtvis helt grundlös. StorStark har gott om tillgångar men Moxén har valt att strunta i dem och istället skriva en falsk SUT-ning. Varför? För att komma fram till en konkursförhandling förmodligen. Felaktigt fastställda skatter och ogrundade konkursyrkanden används i organiserad form och av förtalssyfte av den organiserade brottsligheten för att smutskasta människor som kriminella politiker är rädda för och som de är rädda för att andra ska lyssna på.


I flera fall

Även mot Ekfors Energi tillämpas ungefär samma metod. Men mot Energi är metoden så dråplig och klumpigt genomfört att det nästan blir charmigt. Här är bakgrunden att fogderiet besökte mig för att driva in en skuld som vår energileverantör ville ha betalt för, uppgående till ca 10 miljoner. Men den skulden är inte lagakraftvunnen. Så den finns inte. Den har även skrivits ned till 3 miljoner och förväntas sjunka ytterligare. Men det hindrar inte den käcka kronofogden från att begära betalt för den och med hjälp av den SUT:a även Energi.


Grovt bedrägeri iscensatt av Ei :s generaldirektör

Att det över huvud taget fanns en sådan skuld på 10 miljoner, som alltså inte alls finns, beror på ett utstuderat bedrägeri mot Ekfors Energi vilket av allt att döma var samordnat med tvångsförvaltningens inledning och iscensatt av Energimarknadsinspektionens Generaldirektör Yvonne Fredriksson. Syftet med det bedrägeriet var att ställa Ekfors Energi utan energileverantör för att få kunderna att sluta betala till Ekfors Energi. Men det är en lång historia som jag ska behandla i en separat blogg.


Fogden stal diskarna

En annan dråplig omständighet är att Ekfors Energi har lite svårt att veta exakt vilka tillgångar man har. Det har att göra med att nämnda fogdetorpeden Moxén tillsammans med tvångsförvaltarens hantlangare besökte vårt kontor den 26 oktober 2010. Då omhändertog de diskarna ur vår server för att komma i besittning av kundstocken. Varför? För att det finns ett beslut i förvaltningsdomstolen om att de ska ge in några helt oviktiga rapporter som ingen myndighet är det minsta intresserad av. Det skulle senare visa sig att de stal dessa diskar. För ännu efter tretton månader har vi inte fått tillbaka dem. Det är möjligt att de med en mycket vid tolkning av lagen skulle haft rätt att kopiera vissa delar av dem. Men att stjäla dem? - Icke sa Micke. Klicka här för att läsa tjuvarnas protokoll.


Stal administrationen för sju bolag som inte var berörda

Nu är det ju så med dessa diskar att de innehöll ju inte bara nätverksamhet. De innehöll praktiskt taget all administration, för alla våra bolag. De hade med andra ord möjligen rätt att ta del av och kopiera en mindre del av materialet men de stal istället hela administrationen för Ekfors Kraft och framför allt för sex andra bolag som inte alls omfattades av tvångsförvaltningsbeslutet. Dessa företag har därför haft mycket svårt att bedriva sin verksamhet.

Så maktfullkomliga är dessa statsanställda brottslingar. Putin framstår ju som en hedersknyffel jämförd med denna statsmaffia.

Vad är det som har hänt med det här landet?
Har det blivit förbjudet att vara statsanställd och hederlig?
Är det bara tjuvar och slödder som får vara statsanställda numera?

Övertorneå den 18 november 2011
Mikael Styrman
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du verkligen att du och ditt bolag har så stort symbolvärde att alla myndigheter och statliga verk som är indragna i denna eländiga härva, har fått som som huvuduppgift att förgöra dina företag? Finns det ens inom det som kan benämnas " möjligen sannolikt" dvs det finns inte en chans att ditt resonemang kan stämma. Det liknar väldigt mycket en rättshaverists sätt att argumentera, sk cirkelbevisning.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Du jobbar med Din självkänsla?
Det är bra.

Frågorna är många.
Kan det vara sant?
Går det att förneka?

Nu när institution efter institution klappar ihop i Sverige,
när ålderdomshem låses obemannade om nätterna,
när sjuka inte längre får ambulans,
när sjukvårdens patienter allt oftare går mellan stolarna,
när vi inte längre klarar av att köra kärnkraftverk,
när vi inte längre ens kan köra tåg på tidtabell,
när ett ganska välmående I-land inte längre får pengarna att räcka
ens till det man kan göra i ett inte allt för välmående U-land
så kommer frågorna.

Vart tar pengarna vägen?
Vem tar pengarna?
Vill denna någon glatt och villigt bli avslöjad?
Eller kommer denna någon att gå igenom stora svårigheter för att lägga locket på?

Fortsätt gärna fundera så att Du vet vad Du ska svara när Du får frågan:

Är Du skurk,
är Du dum,
eller är Du rädd?

Anonym sa...

Det verkar ju som att diskarna har hamnat hos Jonasson & Gullesjö via fogden om man läser protokollet. Man kan ju fråga sig varför de inte kopierades på platsen och, även om man av någon anledning inte ville lämna orginalen kvar hos dig, man åtminstone lämnade kvar kopiorna i och med att de uppenbarligen till övervägande delen innehöll information som inte hade med fogdens förrättning att göra.

Som du säger så är samhällsförvaltningen fylld av nyttiga idioter. Hur skulle det se ut om de underlydande hade mer i mössan än chefen? När sådana kriterier får vara vägledande för vilka som kan rekryteras så kan det ju inte göra annat än att gå åt helvete.....

Mikael Styrman sa...

Precis. Så går det.

Syftet var naturligtvis att ta diskarna som de inte hade rätt till för att omöjliggöra driften av företagen. Det var aldrig tänkt att koma till allmän kännedom hur de bär sig åt.

Anonym sa...

Jo det verkar ju ha varit det bakomliggande syftet med hela operationen, hårddiskarna var ju din egendom och inte "tvångsförvaltarens" och det är ju en grov överträdelse från KFM att ta dem i beslag.

Möjligen att han kan ha haft rätt att ta del av informationen på hårddiskarna om det var absolut nödvändigt för tvångsförvaltningens genomförande men absolut inte att diskarna skulle kunna beslagtas för hans räkning.

Här luktar, lång väg, såväl överträdda befogenheter långt utanför lagstiftningen som tjänstefel från KFM:s sida.....

Men det är en typisk myndighetshantering i ett läge där man från felande myndighet känner sig trygg i sin övertygelse att åsikterna hos den som utsätts för hanteringen kommer att läggas i samma påse som där man lägger det katten skiter om och när ärendet skall överprövas av någon högre instans. Då kan man bete sig hur felaktigt och svinaktigt som helst utan risker.