onsdag 30 juli 2014

Ebola kan framtvinga karantän

.
Efter Digerdödens härjningar infördes karantän, med början i Dubrovnik. Det var ju förhållandevis enkelt att sätta fartyg i karantän. Inte lika enkelt med våra flygplatser och framför allt inte med den stora passagerargenomströmning som finns idag. Men Ebola sätter fingret på frågan om den stora och fria rörligheten, som vi har tack vare flyget, kommer att visa sig lika orealistisk som EU:s fria rörlighet i vissa avseenden - och föga förvånande - visat sig vara.

Om Ebola sätter sig i rörelse och skapar något som påminner om Digerdöden ställs saken på sin spets. Och om inte Ebola gör det kommer nästa farsot att göra det.

Mot en sjukdom med lång inkubationstid fungerar inte karantän. Men mot en med Ebolas korta inkubationstid är det ett möjligt alternativ. Men det kräver stora ombyggnader av flygplatserna eftersom dagens två zoner då ska ersättas av tre - en ny zon med flygplatshotellen isolerade för karantänsbruk. Det kräver i så fall ganska snara åtgärder och någon annan sorts interimslösning. Sedan sjukdomen väl spritt sig är det för sent att vidta åtgärder.

Blir Bert Carlsson först ut på banan med karantänsanläggningar? Vilken roll kommer migrationsverket att spela i samband med karantänen för att den ska i enlighet med svensk byråkratisk tradition? Framtidens finansministrar bör ha sedelpressen välsmord. Det är inte troligt att dagens bank-korthus skuldsedlar kommer att förslå.

Det blir nog väl så stora ombyggnader av flygplatserna som redan har skett för de meningslösa säkerhetskontrollerna. Dessutom blir det ungefär lika meningsfullt. Förmodligen går inte Ebola och andra farsoter att gömma sig för. Men få eller ingen farsot tar alla människor. Det enda säkra sättet att överleva är att visa sig ha naturlig resistens mot sjukdomen. Karantän kan bara försena döden - inte förhindra den. Möjligen kan den försena den så mycket att man under tiden lyckas ta fram vaccin eller medicin verksamt
mot den.

Under tiden kanske Ebola ritar om kartan på mer än ett sätt. Kanske dagens självmordsbombare och kalsongbombare i framtiden ersätts av Ebolabombare? Igår Enola Gay imorgon Ebola? Några få Ebolabombare strategiskt utplacerade på fosterhem och/eller horhus och vips så kan vi ha en nästan helt ny makthavarklass på väg till köttgrytorna.

Med tanke på att vi redan är åtta miljarder människor på en jord som kanske kan föda 2,5 miljarder är det tveksamt om det är eftersträvansvärt att man lyckas ta fram ett botemedel. Sjukdomar är naturens sätt att reglera populationer. På sätt och vis är det ett misslyckande av naturen att människan blivit åtta miljarder genom sin uppfinningsrikedom. Det hade varit skonsammare mot skapelsen om människan hade varit mindre framgångsrik i kampen mot sjukdomarna. Nu har människan lyckats skjuta upp regleringen. En av effekterna med detta blir att när den eller de sjukdomar väl kommer som människan inte kan hantera kommer situationen att få episka dimensioner. Det här vet människan, men med tanke hur människan fungerar så kommer vi att göra att för att komma undan. Så är vi programmerade och så är allt liv programmerat. I slutändan vinner dock naturens ordning.

Hur kan man veta det?

En god vän till mig har berättat, att hans far brukar säga, vis av erfarenheten, att ”vattnet aldrig får ont i ryggen”. Och så är det med sjukdomarna också. Därför kommer människan att i slutändan dra det kortaste strået. Men först ska människan förstöra jorden.

En liten rättelse kan vara på sin plats. Sjukdomar brukar inte utplåna hela populationen, endast begränsa den. Så blir det nog med kommande sjukdomar också. Om nu inte naturen blivit förbannad över hur våra ledare far fram, eller om naturen har minsta släktskap med det svenska maktetablissemanget. I så fall kommer den att ändra spelreglerna i smyg och utan varsel för att ta död på allihop.

Eller så får vi alla en stor het sten i huvudet - det har fungerat förr!

Södertälje onsdagen den 30 juli 2014
Mikael Styrman
.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Du tyckte det var mödan att skriva om Ebola. Då kanske du kan ge oss lite mer bakgrundsinfo om var den kommer ifrån?

Mikael Styrman sa...

Jag vet inte.

Mikael Styrman sa...

Jag vet bara vad som stod i en artikel i en av de stora tidningarna, som passerade under mina ögon. Enligt den finns det flera stammar som har uppstått ungefär samtidigt i Sudan, Kongo respektive Västafrika. Det är ganska stor skillnad i dödlighet mellan dem.

Anonym sa...

Tja du har väl hört om när Prästen och pesten träffades;Prästen på väg väg till sin församling för en kvällsbön ;
pesten varnade Prästen och uppmanade att informera sin församling och be för 50 själar som kommer att gå bort nästa dag i pest........så församlingen bad för dessa.

Nästa dag möttes dessa tu då prästen igen var på väg till församlingen... Prästen jätte arg "Du tog ju 100 själar inte dom 50som du lovade!!"
Tja säger pesten jag tog bara dom 50 resten dog av RÄDSLA!!
Så är verkligheten även med ebbola...

Anonym sa...

Mikael, Du röstar väl på Ullenhag eller Rainfelt så du får en med burka/Slöja att ta hand om dig på hemmet.

http://www.friatider.se/sveriges-invandrare-jobbar-minst-i-eu

http://www.apg29.nu/index.php?artid=15974

Anonym sa...

Islams rätta ansikte visar sig,

Islamkritiker tvingas gå under jorden


http://www.friatider.se/islamkritiker-tvingas-g-under-jorden

Anonym sa...

Ebola Import,

Reinfeldt: Invandringen är Sveriges varumärke
Den svenske statsministern Fredrik Reinfeldt (M) har flera gånger tagit avstånd från David Camerons skärpta invandringspolitik. Den 48-årige svensken anser istället att det är viktigt med "ytterligare reformer i human riktning" inom den svenska invandringspolitiken, och han är stolt över regeringens samarbete med vänsterradikala Miljöpartiet inom asylfrågor.

– I närtid tog vi beslut bland annat om att utsträcka möjligheten att få [skattefinansierad] sjukvård också för den som befinner sig i Sverige utan tillstånd, sade Fredrik Reinfeldt i en intervju med Expressen förra året, där han betonade att invandringspolitiken är "Sveriges varumärke".

Nog kan vi ta mer skatt av dig Mikael till invandringsimporten , Du har ju fått över mycket efter att Fogden sålt ut alla dina tillgångar.

Mikael Styrman sa...

Det ligger nog en del i det där med pesten och prästen.
Allt som är jobbigt förstärks av människors rädsla.
Människan ställer till det bortom allt förstånd.

Mikael Styrman sa...

Man behöver inte rösta på Reinfeldt eller Ullenhag för att få vård av en invandrare. Om man inte är mycket rik är det enda alternativet om man vill ha någon vård.

Att det är så beror på att Ni gnäller och sedan röstar ni på de grova ekonomiska brottslingar som förstör den svenska vården.

Jag tror säkert att det stämmer att en stor del av Sveriges invandrare inte jobbar. Men många av dem jobbar desto mer.

Men det är bara förnamnet på problemet. Det stora problemet är att många svenskar inte heller jobbar - och de är många fler.

När det gäller de många hemska historierna om de många muslimska kvinnorna och alla deras barn och hur de lyfter bidrag, så är det naturligtvis ett problem. Men problemet är framför allt att svenskorna INTE föder några barn.
Och då försvinner den svenska kulturen vare sig det kommer muslimer eller ej.

Svenskorna är ju bara intresserade av att göra karriär och ha det bra.
Och sedan i fyrtio-femtio-års åldern, när de börjar förtvina och det av biologiska skäl inte längre är möjligt för dem att få några barn, då ska läkarvetenskapen hjälpa dem att bli gravida. Då, när de är på väg mot graven och egentligen ska vara mormor eller farmor - då minsann ska de göra barn.

Och hur många barn ska de göra då, när alla samhällets resurser ska sättas in för att göra dem gravida i strid med naturens ordning?
Jo, ETT barn ska de göra, helst med kejsarsnitt, och det ska mannen ta hand om. Och det gör han, åtminstone i städerna.

Det är det som är problemet med barnafödandet. Inte det att muslimska kvinnor gör som naturen avsett.

Mikael Styrman sa...

Det finns säkert psykopater som slår sig fram i Islam och där förtrycker sina medmänniskor. Det finns ju det i alla andra religioner och i alla församlingar där man kan utöva makt över andra. Dit dras galningar och psykopater. Men det är dem man ska ta itu med - inte svartmåla hela religionen.

Men det blir för svårt för er fega jävlar - då går ni och gömmer er istället och gnäller anonymt på fel grupp.

Mikael Styrman sa...

Nej, inte kan ni ta mer skatt av mig.
Ni tjuvar har ju snart tagit allt och det var ju det som hela expeditionen syftade till.

Var har du fått det ifrån att det ska bli något över? Är du dum i huvudet eller spelar du bara?

Sveriges problem är inte invandringen. Det är de, huvudsakligen svenska, gangsters som kör landet i botten. Sen missköter de invandringen, men det är ju bara för att ni dumma och lättmanipulerade puckon ska skylla på invandrarna istället för de som verkligen förstört landet.

Så gjorde de tyska nazisterna när de plundrade judarna. Och nästan hela tyska folket hjälpte till. De som inte hjälpte till teg och tittade bort. Och det vet väl de flesta ännu hur det gick för Tyskland?
På snarlikt sätt kommer det att gå för Sverige. Så går det för alla nationer som släpper gangsters och galningar till makten.

Anonym sa...

Hej
För sådär 35år sen publicerades i alla soc. tidningar en framtidsstudie (lång tids studie)utförd av Socialdemokratin,(maffian) Dom konstaterade iskalt att den svenska arbetaren inte längre jobbade som slav för brukspatronen utan bytte VOLVO titt som tätt ,köpte båt och sommarstuga åkte till Malis osv...så att predika soc text passar ej påsikt.
Så konklusionen var:
1) byta politik
2)byta befolkning
Så, vad tätar Svensson om nu då??vem gjorde vad???Vem öppna gaten och utfärda PUT till höger och vänster. PUT Säljs ju på Svenska ambassader som frimärken.... fast förca 10000 kr märket vill du ha pass? ja det finns massa dubbletter (förlorade ha ha ha) kostar idag ca 1500€ SÅ ...????