onsdag 30 juli 2014

Självklart asyl för amerikaner

.
USA har förvandlats till ett land som spionerar på, förföljer och torterar sina medborgare. Men det räcker inte med det. Man skjuter dem även godtyckligt till döds med hjälp av drönare och annat. Och det sker utan att de är vare sig anklagade, rannsakade eller dömda.

Självklart bör amerikaner på flykt typiskt sett medges asyl i Sverige.

Södertälje onsdagen den 30 juli 2014
Mikael Styrman
.

6 kommentarer:

Alberth sa...

Det börjar vara "Skjut först - fråga sen" som gäller alltmer för de styrande "overthere". Det massmediala kriget om vem som ska skrika högst och mest och därmed få ett "desinformationsöverläge" om vad som händer i Ukraina pågår också för fullt. Nu viftas med satellitbilder som påstås visa på rysk artilleri- och raketbeskjutning inifrån ryskt område mot ukrainsk trupp inne i Ukraina. Vem kan tyda dessa satellitbilder som endast visar små svarta prickar här och där, prickar som i stort sett kan vara vad som helst? Var det inte samma typ av satellitbilder som man påstod utgöra bevis för Saddams fabriker och avskjutningsramper för massförstörelsevapen och som därmed "legaliserade" angreppet på Irak nu senast? Inte ett enda massförstörelsevapen lär ju ha hittats efter invasionen. Drönare lär ju ha tillkommit för att spara människoliv. Möjligen kan man ju spara några soldaters liv men de verkar ju gå desto hårdare åt civilbefolkningen. Och hur lätt är det inte att börja bedriva krig om det går att göra via dataspelsliknande vapensystem och inte behöver riskera dödade soldater?

Mikael Styrman sa...

Det kanske är samma bilder? :-)

Dessa psykopaters tilltro till sin egen förmåga kan inte överskattas.
Inte heller deras förakt för vanliga människor.

Alberth sa...

Ja inte skulle det direkt förvåna om det var samma bilder. Det finns ju absolut ingenting som visar var eller när bilderna är tagna annat än att någon "tolkare" kan ha skrivit in några ortnamn och möjligen också datum och klockslag för att ge sken av autensitet. Det finns ju idag inte någon typ av bild som inte går att manipulera till något helt annat än vad det från början var. Och USA är ju definitivt inte att lita på i det fallet, det har ju visat sig många gånger när man manipulerar verkligheten för att få den att framstå som något som bättre passar deras syften med publiceringen. Undrar vart det andra planet tog vägen som var i närheten vid nedskjutningen av det malaysiska planet? I massmedia har det i varje fall blivit helt tyst om detta, det är väl munkavle på som gäller? Däremot skriks det ju en hel del om hanteringen av kropparna från de omkomna, hur nu dessa skulle ha kunnat hanteras på något annat vis än vad som gjordes? Och att Putins dotter borde utvisas från Holland, vad hon nu har med saken att göra? Sen verkar man ju ha skickat fram sina förbundna i Israel, vilket dom ju gladeligen har ställt upp på, att bomba Gaza sönder och samman för att dra den massmediala uppmärksamheten åt det hållet.

Mikael Styrman sa...

Ja, nog luktar Gaza beställningsjobb så att man håller på att storkna.

Anonym sa...

Det sjuka är ju att dessa ensamkommande flyktingbarn är i många fall ms13, och det är ju totalkaos för införande av martial law.

Mikael Styrman sa...

Då får våra politiker och tjänstemän konkurrens...