söndag 20 juli 2014

Finansieringen av terrorverksamhet

.
I Dagens Nyheter den 23 juni kunde vi läsa om hur terrororganisationer som Isis finansierar sin verksamhet. Och det är en diger lista av grovt brottslig verksamhet. Säkert är det till stora delar sant. Men det är ändå bara en tillrättalagd bild - en i bästa fall naiv verklighetsbeskrivning. En i sämre fall delvis lögnaktig och propagandistisk bild utmålad för att behaga den grova organiserade brottsligheten i framför allt västvärlden.

En före detta gerillasoldat, eller motståndsman, berättade för mig om sin tillvaro som ung frihetskämpe. Han hade själv lyckats ta sig ur sin, åtminstone i det långa loppet, inte allt för hälsosamma tillvaro. Så bra har det inte gått för alla. Många av hans kamrater har också slutat som frihetskämpar, men som han själv uttryckte det, vet de inte själva om det….

Vissa dagar sköt de med raketgevär och liknande, lådvis med missiler, från morgon till kväll. Själva skulle de inte haft råd att köpa en enda av dessa missiler. Men tillgången var till synes obegränsad. Varifrån kom då dessa exklusiva vapen och deras dyrbara ammunition? Han visste inte. Läser man den politiskt korrekta svenska pressen kommer finansieringen från olika avlägsna länder i arabvärlden. Kanske kommer också en del därifrån. Men den stora motorn som driver alla dessa konflikter är naturligtvis pengar. Möjligheten att tjäna pengar på konflikter. Det möjliggörs av alla mutade politiker och inköpare av försvarsmaterial som skapar enorma vinster inom döds- och förstörelseindustrin genom att låta sina skattebetalare betala grova överpriser.

Minsta barn kan räkna ut, att om en toalettsits till en B52:a kan kosta 25.000 kr har tillverkaren råd att dela ut några gratis om det främjar försäljningen. Om man delar ut lite raketgevär och annat smågodis åt befrielserörelser eller banditorganisationer spelar ingen roll i sammanhanget - för profitören - ur kostnadssynpunkt. Men genom att göra det tvingar man regeringar, ofta bara bestående av andra busar, att köpa förstörelseutrustning till höga priser, med god marginal, vilket bekostar hela cirkusen. Och våra politiskt korrekta media springer den grova organiserade brottslighetens och dödsindustrins ärenden med sina tillrättalagda och vilseledande förklaringar.

Södertälje söndagen den 20 juli 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: