lördag 29 juni 2019

Låt damerna lära herrlandslaget


.
Svenska fotbollsdamerna spelade kvartsfinal mot Tysklands damer idag. De slog tyskorna - för första gången på 24 år. En mycket rättvis seger, tycker jag. Konstruktiv och anfallsinriktad svensk fotboll. Bra placerade spelare som läste spelet, bra brytningar, bra passningar osv.

Då är det annat när svenska herrlandslaget spelar. Enligt gammal tradition avancerar man då snabbt över två tredjedelar av planen. Sedan börjar man ångestfyllt att skicka runt bollen till varandra, för att slippa vara den som ska försöka anfalla. Så går det ju oftast som det går också.

Ett tag hade vi Zlatan Ibrahimovic. Då bestod laget av en målvakt, en Zlatan och nio man som försökte spela fram en ensam Zlatan. Osökt kom man att tänka på Svenne Rubins ”Långa bollar på Bengt”.

Kanske de svenska fotbollsdamerna kan göra som Birgitta Westhed, alias ”Rolf Lejestrand”, gjorde i Vasaloppet 1978. De kanske kan ta på sig en lösmustasch och lära herrlandslaget att spela anfallsfotboll.

Falun lördagen den 29 juni 2019
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror snarare problemet för herrlandslaget ligger just i att det rekryteras på samma kriterier som damlandslaget... Att lesbiska kvinnor med talang för bollspel och har en given fördel gentemot mer traditionellt feminina medsystrar kräver ingen större fantasi att inse.
Att homosexuella feminina män utan talang för bollspel inte har samma fördel gentemot maskulina hetromän, med bollsinne, ja det kräver heller ingen större fantasi att inse!
Observera att detta inlägg på intet vis är menat att moralisera över homosexualitet eller förringa damlandslagets prestation, vore för övrigt intressant att i sann hbtq anda se en vänskapsmatch med flatorna mot bögarna! Många benfrakturer på herrsidan skulle jag tippa...östrogen och benskörhet ni vet!
/ fänrik Stål