lördag 1 juni 2019

Rättsrötans efterspel ständigt detsamma


.
Vi har sett ett flertal rättsskandaler avslöjas under senare år - Thomas Quick-fallen, Kevin-mordet i Arvika, Kaj Linna - för att nu ta några exempel. Många fler väntar på att avslöjas. Exempel på sådana som är kända för oss - men ännu inte ”avslöjade”  är rättsskandalerna kring Rättsläkaren och Obducenten, mordet på krigsmaterialinspektören Carl Fredrik Algernon, morden på Cats Falck och Lena Gräns samt mordet på Olof Palme. Själv har jag naturligtvis utmärkt insyn i rånet mot Ekfors Kraft och dess aktieägare, som skedde med benäget bistånd från vår korrumperade journalistkår. Det senare är förstås inget undantag utan istället ett normalförhållande. Flertalet rättsskandaler kräver propagandaapparatens medverkan för att lyckas, eller den fria granskande journalistiken som denna del av den organiserade grova brottsligheten föredrar att kalla sig själva. Utöver de nyss uppräknade finns, naturligtvis och sannolikt, ett mycket stort mörkertal. Förmodligen får vi aldrig veta hur stort, men många kommer säkert att avslöjas under hand den närmaste tiden, som en följd av det på grund av vanstyre och korruption annalkande sammanbrottet.

De har alla någonting gemensamt, någonting mycket viktigt.

De resulterar aldrig i räfst och rättarting. Trots att rättsövergreppen alltid är följden av grov organiserad brottslighet och människor som regel blivit förföljda på ett hemskt sätt, ställs aldrig någon till svars juridiskt. Ingen utreds, ingen åtalas, ingen döms, ingen straffas. Alla dessa rättsväsende-attrapper, som kan följa det som rapporteras i media lika bra som alla vi andra, tittar alltid - och synbarligen utan undantag - bort. Det sänder ett mycket nedslående besked om hur det står till i våra polis-, åklagar- och domarkårer. Det enda obehag som ibland drabbar gärningsmännen/kollegorna till följd av deras grova brottslighet är att de kan komma att under en kortare tid nämnas i media och då som regel i mycket försiktiga ordalag. Det är allt. Vårt maffia-kontrollerade ”rättsväsende” silar mygg och sväljer kameler.

Vart kommer det här att leda oss? Hur kommer det att utvecklas? Hur ser framtiden ut - för oss och för brottslingarna i rättsväsendet? Det kan och bör var och en fundera över. Själv kanske jag återkommer i saken - om och när andan faller på.

Falun lördagen den 1 juni 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: