söndag 9 juni 2019

Sverige behöver ett Flashback


.
Det är viktigt för demokratin - och för rättvisan - i ett korrupt system, att saker som skurkarna vill mörklägga kan läckas av visselblåsare och bli allmänt kända. En fungerande sådan funktion skulle göra en stor del av det arbete som en fri och fungerande kritiskt granskande press skulle göra.

Men nu har vi ju ingen fri press, bara en korrupt attrapp. Dessvärre har vi ju inte heller något Flashback. Ja, till namnet finns de. Men inte till funktionen. Jag kan inte med säkerhet avgöra om Flashback någonsin varit vad det utger sig för att vara. Men jag kan med säkerhet säga att det inte fungerar idag.

Nu är det bara en attrapp, precis som våra vanliga media. Alla verkliga avslöjanden plockar regeringens ”moderatorer” bort. Kvar blir bara diverse publiceringar av offentliga handlingar som hjälper till att upprätthålla kulissen. I övrigt finns bara ganska infantila spekulationer från omogna individer, uppenbarligen utan insyn och utan livserfarenhet.

Men funktionen är viktig och behövs. Den behöver upprättas av någon och det är ju varken regeringen eller (S), det nationalsocialdemokratiska partiet.

Falun söndagen den 9 juni 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: