söndag 19 april 2020

Corona - ett hot mot Mexico-muren?


Wesley Clark
Efter hand som amerikanerna, med hjälp av Corona och avsaknad av sjukvård, tar död på de fattiga immigranter från Syd- och Mellanamerika som till stor del är de som får USA att fungera, kanske landet drabbas av arbetskraftsbrist. Amerikanerna själva gör aldrig några fel, i synnerhet inte deras politiska ledning och byråkrati, varför man måste hitta en syndabock.

Den förre Nato-befälhavaren i Europa, Wesley Clark, sa apropå USA:s överfall på en massa fattiga småländer efter 9/11 att ”om det enda verktyg man har är en hammare, måste varje problem likna en spik”. Han hade ju sett den amerikanska dårskapen inifrån.

Då kanske vi kan vi kan förvänta oss att USA med den egna militären anfaller gränsmuren mot Mexico som hindrar fattig arbetskraft från att ta sig in i landet. Vi ska inte heller vara förvånade om de hotar att bomba Mexico City om mexikanarna fortsätter att hindra arbetskraften från att ta sig till USA.

Landet är ju helt beroende av arbetskraft som inte för feta för att arbeta och inte är tillräckligt mätta för att ha synpunkter på lön och arbetsvillkor.

Falun söndagen den 19 april 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: