söndag 12 april 2020

Det är svårt att lugga en flintskallig

.
Regeringen vill ha mandat att toppstyra landsting och regioner med anledningen av den bristande lagerhållningen inom sjukvården. Åtminstone låtsas man det. Officiellt för att kunna omfördela material från de som har, till de som inte har. Det är den socialdemokratiska modellen. Så brukar socialdemokratiska regeringar göra. Ta från den som har skött sig och ge till den som inte har skött sig. På det sättet gör man två flugor på smällen. Man talar om för den som skött sig att det har de ingenting för, så de kommer inte att göra det i fortsättningen. Samtidigt talar man om för den som inte skött sig att det inte gör någonting. Regeringen kommer att ta från de som skött sig och ge till dem som misskött sig. Så den som inte skött sig kommer inte att sköta sig nästa gång heller. Så kommer hela försörjningssystemet att undermineras. Och ingen kommer att ställas till svars, trots att det är det enda som skulle hjälpa.

Den här gången kan det tänkas att regeringen bara slår stora hål i luften med sina symbolhandlingar. Det blir som när de blinda slåss. Såvitt går att förstå är det ingen som har några lager. Och det går inte att lugga en flintskallig.

Varför gör regeringen det här då? Har de inte förstått det meningslösa? Troligen har de det. Istället handlar det om spel för kulisserna. Att visa låtsad handlingskraft inför folket och samtidigt skicka en signal till folket om det inte är regeringen som har ställt till det. Men det är ju fel. Det är ju ytterst regeringen som har ställt till det. Regeringen, staten, har lagstiftat om vad sjukvårdshuvudmännen ska göra men har inte sett till att det blir gjort. De har också sett till att de här tjuvarna och massmördarna inte kan sättas på fästning för sina skurkstreck.

Det är en mer eller mindre officiell hemlighet att landstingen numera kan tillsätta tjänster med människor som har ett betyg men ingen utbildning. För att kunna göra det undersöker man inte vare sig betygens riktighet eller personens kunskaper. Skulle man göra det skulle platsen inte kunna tillsättas. Följaktligen tillsätts den med en kunskapsmässig låtsasperson. Varför är det så? Svaret är dåliga löner och odrägliga arbetsförhållanden. Då får man inte behålla kvalificerad personal.

Den här systemkollapsen, den här vägens ände för sosseriets odugliga system, är så mycket värre, för den gäller inte bara landsting och regioner samt statens pladdermyndighet MSB. Den gäller alla kommuner också. I kommunerna är situationen på sätt och vis ännu värre. Där har sosseriets psykopater och deras kumpaner i andra partier fått härja om möjligt ännu friare.
I kommunerna finns mycket obetydlig kompetens i organisationen och bara undantagsvis kompetens i ledningen. Inställningen är istället att skapa så billig förvaring av människor som möjligt i väntan på deras död. Rätta förhållandet borde vara motsatsen: hög kompetens och god förmåga att vårda människor utan att kajka runt dem samt låg personalomsättning så att vårdarna känner sina vårdtagare och kan identifiera förändringar i deras tillstånd.

Istället för ett humant och människovänligt system har vi ett stalinistiskt system. Ett system som i Piteå efter Anders Sundströms andliga vägledning slutade med att man helt sonika låste in åldringarna, ensamma, och gick hem när arbetsdagen var slut. Det är bara nackskottet som saknas. Pengarna har politikerna redan tagit och leker jultomte med. Lönsam jultomte - för dem själva och deras kumpaner. Nackskott är förmodligen humanare än att långsamt kvävas till döds av ett system som hela livet tagit alla ens pengar i utbyte mot löfte om att ta hand om en på ålderdomen, bara för att till slut ta livet av en genom att smitta ned en med Corona.

Ska staten tvångsförvalta kommunerna också? Blir det som när staten tvångsförvaltade Ekfors Kraft AB? Man tar alla pengarna och stoppar dem i egen ficka, trycker företaget i konkurs och trycker in företagaren i politiskt fängelset med hjälp av det korrupta rättsväsendet? Kommer missförhållandena inom vården att lösas av att sosseriet släpper lös sina tjuvar inom kommunerna på motsvarande sätt? Jag tillåter mig tvivla. Det kan vara så illa att bara döden kan rädda våra åldringar från sosseriets vanvård.

Nu hoppas kommun- och landstingsvärlden att de gamla ska dö bort och Corona ebba ut så att man komma ingång med de hemskt viktiga konstprojekten igen vilka slukat vårdens pengar, ödelagt organisationen, men varit till glädje för korrupta politiker, tjänstemän och deras kumpaner.

Falun söndag 12 april 2020
Mikael Styrman

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det tycks inte bli någe avslutning/redovisning av Ekfors konkursen heller innan dom gjort av med alla dina tillgångar eller.....

Mikael Styrman sa...

De har stulit allt sedan länge. Nu handlar det bara om att vårt korrupta polis-, åklagar- och domstolsväsende vill sopa igen spåren.

En jude i Tyskland mellan 1939 och 1945 skulle haft större chans till rättvisa än jag har i Sverige med de svenska nazisterna som motståndare. Ändå levde de verksamma i Tysklands rättsväsende under ett skarpt hot om att själva hamna i koncentrationsläger om de inte var tillmötesgående mot deras nazister.

Här är inte hotet mot rättsväsendet riktigt på samma sätt. Det handlar mer om befordringsgång, löneutveckling osv. Mer klassisk korruption än verklig rädsla. Men det verkar fungera lika bra. Rättsväsendet går nationalsozialdemokraternas ärenden på samma sätt som i Hitler-Tyskland.