onsdag 1 april 2020

Ättestupan (S) möter svårigheter

.
De prosocialdemokratiska propagandaorganen har nu, en stor del av tiden som Corona-viruset brett ut sig, gjort ett stort nummer av ”den svenska förvaltningstraditionen” och att det väcker stor uppmärksamhet utomlands, att den svenska regeringen oftast lyser med sin frånvaro och överlåter åt Folkhälsomyndigheten att köra cirkusen. Förhindrade som regeringen påstår sig vara från att lägga sig i på grund av nämnda tradition.

Men den hållningen är inte vatten värd. När det finns något positivt att meddela och beröm kan väntas, kan inte 100 vilda hästar hålla svenska regeringsledamöter borta från medias kameror. Men då ska det vara något som man kan få beröm och pluspoäng av.

I Corona-fallet är det inte så, även om propagandaorganen tjatar om hur populär Stefan Löfven blivit av att köra folkhälsan åt helvete. De gör verkligen sitt för att få oss att tro att det är det vi tycker. I Corona-fallet kan regeringsledamöterna istället få förklara varför Sverige inte har någon beredskap och några lager - men Finland har. Medvetna som man är av att sjukvården inte har skyddsutrustning åt personalen och att myndigheter, Landsting och Kommuner instrueras att ljuga i personalen att de numera inte behöver några skydd, trots att Italiens avlidna sjukvårdspersonal räknas till tretton på dussinet, är det naturligtvis helt följdriktigt att regeringen vill distansera sig från hela hanteringen.

Inte heller förhållandet att sosseriet och det ansvarslösa pack de omger sig med, har lurat hit en massa människor från tredje världen och sedan inte tar något ansvar för dem, utan till och med listigt tar död på dem här kan förväntas bli någon succé.

Kanske ännu värre är den moderna socialdemokratiska versionen av Ättestupan. Okunniga medarbetare, ledda av ofta ännu okunnigare chefer, skickar runt hemtjänstens personal bland gamlingar och sjuka utan vare sig skydd, eller koll på vem som är smittad, vare sig av personalen eller patienterna. Den naturliga följden är naturligtvis att snart är nästan alla sjuka. Och det är till stor del högriskgrupper. Eftersom man inte har koll på vem som är smittad droppar personalen av efter hand, sjuka eller i värsta fall döende. Då rekryterar man okunniga - och pensionärer - trots att de tillhör högriskgrupperna. Okunniga är enkla att hantera. Hämta fart i några myndighets- och institutionsnamn som Irene Svenonius i TV-nyheterna igår så håller volontärerna sig på mattan, tills de själva bärs in till IVA på samma matta. Tänk så onödigt att vi lagt ned fem år per person på att utbilda sjukvårdspersonal när en tvådagars kurs gör jobbet…

I andra sammanhang omnämns de äldre som ”de som byggde Sverige”. Nu är de bara kostnadsposter som gott kan dö bort, eftersom regeringen fick statens kostnader att skena redan innan Corona, genom att importera mängder av människor som inte kan förväntas tillföra särskilt mycket, men som däremot kan förväntas kosta desto mer.

För många som blivit arbetslösa kan volontärsarbetet säkert erbjuda en lösning på svåra personliga situationer som man hamnat i. Till exempel de många friställda från flygbolagen. Men för många kan det förstås visa sig vara den ”slutgiltiga lösningen”.

Det är med andra ord, och i all korthet, inte alls konstigt att regeringen vill distansera sig från Corona-hanteringen. Hitler bevistade inte heller Wannsee-konferensen där den "slutgiltiga lösningen” planerades. Den kördes av Reinhard Heydrich på Herman Görings uppdrag.

Vår egen Heydrich mässar återkommande om ”flockimmuniteten” som målet för smittskyddsarbetet. Men flockimmunitet är inte målet för smittskyddsarbetet. Flockimmunitet är vad man får, när smittskyddsarbetet havererat så fullständigt, att viruset har svårt att hitta nya människor att ta livet av.

I TV lanseras den ena ”experten” efter den andra, för att försöka ljuga svart till vitt, och få Sveriges och sosseriets eutanasi-arbete att framstå som väl så effektivt, som de övriga nordiska ländernas försök att hindra att människor dör av viruset. Ibland böjer och lutar sig de där experterna i TV som om de trodde att skärmen var tredimensionell och undslipper sig att om de bara får dra ihop eller dra ut perspektivet kan de få det att se ut om om den svenska modellen är lika framgångsrik som de övriga nordiska ländernas smittskyddsarbete.

Men all propaganda till trots möter sosseriets moderna ättestupa motstånd. Allt för många inom vården förstår att det inte bekommer psykopaterna att avsaknad av skydd kan skicka vårdpersonalen i döden och få sjukvården att kollapsa.

De politiker och tjänstemän som är ansvariga för att sjukvården inte har vare sig beredskapslager eller vanliga lager och inte heller har några skydd, bör komma ned från sina kontor på deras skyddade adresser, långt ifrån verkligheten, och ta på sig kortärmat och en pappersnäsduk som skydd mot Corona-viruset och bemanna virusmottagningarna. Riktiga ledare lurar inte i okunniga människor att de är hjältar för att de låter lura sig. De griper själva fanan och går upp på barrikaderna och svingar den.

Falun onsdag 1 april 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: