fredag 17 april 2020

Tusentals pappersskyfflare i folkhälsofacket - men inte EN enda ansvarig som gör sitt jobb

.
Vi har en imponerande samling byråkrater i Stockholm verksamma på olika myndigheter vilkas namn på olika sätt, direkt eller indirekt indikerar att deras uppgift är att verka för folkhälsans och beredskapens främjande.


Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) 

har över 1.000 anställda. Den enda synliga insats som de gjort hittills är att bränna upp privat- och offentligägda skogar för hundratals miljoner och terrorisera befolkningen på landsbygden.




Folkhälsomyndigheten (FHM) 

har ca 505 anställda. Vilken insats de har gjort så här långt är oklart. Åtminstone om man bortser från att de bagatelliserat coronasmittan och lurat människor - när hotet från smittan redan var känt - att umgås som vanligt, inte isolera sig, istället gå på fest, gå på Melodifestival osv. Den främsta uppgiften tycks vara att utgöra ”professionellt alibi” som torgför regeringen Löfvens syn på hur coronasmittan och dess tusental dödsoffer ska misskötas. Regeringen beslutar naturligtvis - vi är ju i Sverige - men regeringen håller upp potemkinkulissen Folkhälsomyndigheten framför sig för att undgå ansvar för sina åtgärder.




Inspektionen för vård och omsorg (IVO) 

har ca 700 anställda. Det är en ren och skär bluffmyndighet som inte har någon annan märkbar uppgift än att utgöra alibi för misskött vård i landet. IVO har inte något mandat, eller använder inte sitt mandat till att göra något åt missförhållanden inom vården. Mest fungerar IVO som en slasktratt i vilken människor inom vården, som misskött sitt arbete, kan anmäla sig själv och vara säker på att få sin anmälan av sig själv slutförvarad i det runda arkivet. Återkommande utsätts IVO för uppvaktning av de juveler som plundrar den svenska vården och kör den i sank, vilka vill få IVO att medverka till att belägga vårdens visselblåsare med yrkesförbud.



Nu - i den 24:e timmens femtiofemte minut för att stoppa coronasmittans dödsmarsch genom den  svenska vården har regeringens oduglingar med uppbådande av alla sina krafter lyckats få IVO att ringa runt till kommuner och landsting och höra hur de har det. Det är naturligtvis helt ofarligt för de charlataner som kört vården och beredskapen i sank. Men det lurar väl de mest korkade och lättlurade om den maffiatrogna pressen ställer upp i vanlig ordning och för människorna bakom ljuset.


Socialstyrelsen

bör åtminstone av namnet och sin enträgna medverkan vid den samlade byråkratins dagligen livesända trollerishower också ha med vård, omsorg och beredskap att göra. På Socialstyrelsen är man cirka 700 anställda. Riktigt vad de gör som är till gagn för det svenska samhället är inte helt lätt att lista ut. Men av deras hemsida framgår att de...



...arbetar för att alla ska få tillgång till en god vård och omsorg på lika villkor...




...arbetar med sitt regeringsuppdrag...




...arbetar med sina strategier...




...arbetar med sin strategiska färdplan...




...arbetar med sin värdegrund...




...verkar vara certifierade på många olika sätt.

Det framgår inte om Socialstyrelsen även är mens-certifierad, men om den inte är det så vet vi ju i alla fall vad de kommer att arbeta med de närmaste åren.

Sammantaget håller de här alla på med mycket arbete som de verkar tycka att är mycket viktigt. Men de verkar helt avtrubbade och likgiltiga inför om människorna som betalar deras löner lever eller dör under ångestfyllda och ovärdiga förhållanden.

Tillsammans är de här välavlönade pappersskyfflarna, som med politikernas handfasta ledning har åstadkommit, eller åtminstone påtagligt förvärrat, det här massmordet fler än 2.900 anställda. Till dessa ska förmodligen läggas åtminstone något tusental ytterligare, verksamma inom regeringens övriga byråkrati, vilka i någon mån sticker in byråkratiska käppar i vårdens och omsorgens hjul. Den nytta någon av dem eventuellt gör är just nu inte så lätt att sätta fingret på även om det säkert finns en del. Däremot är det känt att de - sitt stora antal till trots - inte har gjort någonting för att inventera kunskapsnivån inom omsorgen och inte heller inventerat vilken beredskap som finns i landets kommuner och landsting. Om man hade avsatt en enda person, van att arbeta med den framdrift och effektivitet som råder i det privata näringslivet, hade man efter inte mer än ett år haft en god bild av situationen och beredskapen inför en pandemi, ofred eller vilken omständighet som helst som kunde, och fortfarande kan, inträffa och störa leveranser av förnödenheter. En enda person och ett intelligent underlag, vilket kan tas fram på 1-2 veckor med viss sakkunnig rådgivning, hade räckt. Men det innebär naturligtvis inte någon garanti för att oduglingarna som häckar i regeringskansliet och deras underhuggare hade fått tummen ur ändan och gjort något handlingskraftigt i saken. Det är ännu alldeles för få döda för att det ska bekomma dem. Dessutom har corona inte tagit kål på några i den politiska eliten själva eller deras familjer. Före det lär inget av värde för samhället och folket hända.

Finland har i skrivande stund 75 döda - inte per dag - utan totalt, från katastrofens början. Där sa president Niinistö redan från början: Vi accepterar ingen massdöd!

Falun fredagen den 17 april 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: