söndag 12 april 2020

Yes sir, can do!

.
Både svenska och finska byråkratierna - och säkert många med dem - håller nu på att bekanta sig med det för alla som gör affärer välbekanta ostasiatiska uttrycket ”Yes sir, can do!”.

Det kommer att kosta mycket pengar att göra de misstagen i så stor skala, hals över huvud. Många inköp kommer att visa sig bli helt fel på grund av kulturkrockar men också på grund av uppsåtliga bedrägerier. Men vad ska man göra när man avsiktligt satt sig med ändan fast i brödrosten?

Det går ju inte att säga åt patienter och vårdpersonal att de inte kan få skyddsutrustning för att vi är sådana klantar som varken kan sköta beredskapslager eller göra ordentliga inköp och upphandlingar. Men det går nog inte fortare av att man först köper värdelöst skräp och oanvändbara plagiat för massor av miljoner av bedragare. Så förlorar man bara tid. Tid och pengar.

De allra värsta och barnsligaste klanterierna kunde man bespara oss skattebetalare genom att anlita professionell hjälp istället för att släppa lös alla dessa inkompetenta lallare på marknaden med miljarder skattekronor i påsen.

Jag har svårt att tro att det kommer att visa sig lönsamt för skattebetalarna att missköta lagerhållning och beredskap på sätt som skett.

Som vanligt kommer banditerna att tycka att det är fel att utse syndabockar, så svamlet lär fortsätta.

I Finland däremot, som inte är lika korrupt som Sverige, fick chefen sparken när man köpte skräpskydd.

Falun söndag 12 april 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: