tisdag 9 februari 2016

Michael ”Bodyguard” Wolf

.
Swedbanks vd Michael Wolf fick gå med omedelbar verkan, fick vi veta idag. Men han fick behålla fallskärmen på 23 miljoner. De här två sakerna korrelerar dåligt.

Man får antingen veta i god tid innan, att banken ska byta vd för att få ett nytt ledarskap. Banken får god tid på sig att rekrytera ny vd medan den avgående får tid på sig att söka nytt jobb. Eller, så har man gjort något som är så allvarligt att förtroendet är förbrukat. Då får man gå direkt och inte behålla fallskärmen. Så det fortsätter att lukta rutten fisk på Swedbanks huvudkontor.

Att Michael Wolf både får gå direkt och behålla fallskärmen betyder att han vet för mycket om Sundströms plundringsresa i arbetarrörelsens kassakistor för att Sundström ska våga ställa honom på bar backe.

Det troliga är att Anders Sundström försöker blidka tillsynsmyndigheten och klara sig själv genom att fimpa Wolf. Det gör förmodligen Wolf till världens dyraste livvakt eftersom han, förmodligen ofrivilligt, tar kulan avsedd för Folksams och Swedbanks plundrare.

Vi ska inte vara jätteförvånade om Wolf ganska snart dyker upp på en chefspost på ett företag nära dig. Förmodligen på ett av Anders Sundström shanghajat företag, formellt tillhörigt någon av arbetarrörelsens många grenar. Men bakom kulisserna styrt av Sundström med en mix av hot, belöningar och mutor.

Södertälje tisdagen den 9 februari 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: