fredag 26 februari 2016

Likgiltigt för SVT:s Nato-Nytt vilka siffror i solfilmen

.

Jag vet inte för vilken gång i ordningen, men ikväll hade SVT:s Nato-Nytt, Aktuellt21-editionen, åter inte bara felaktiga utan även orimliga siffror i solfilmen. Enligt Nato-Nytt stiger solen nu upp tidigare i Stockholm än i Lycksele och Kiruna. Inte så konstigt. Men det blir roligare när solen visar sig stiga upp tidigare i Stockholm än i Lund. Och riktigt härligt blir det när solen visar sig stiga upp samtidigt i Lund och Lycksele.

Det är väl inte så märkvärdigt, kan någon tycka? Jag kan inte hålla med om det. Om uppgiften är så obetydlig att den inte behöver vara korrekt behöver den inte sändas alls. Viss betänksamhet inger det även att de återkommande felen, och deras art, indikerar att den som gör jobbet inte ens har fundamentala insikter i vad som bör gälla för dessa tider. Vi har hört talas om människor som tror att jorden är platt. Numera tror de flesta att jorden är en något tillplattad sfär. Och så har vi Nato-Nytt som verkar tro att jorden är en berg- och dalbana.

Om det är detsamma vilket skräp man sänder och professionaliteten inte står högre i kurs än så, indikerar det att det nog är si och så med respekten för sanningen även gällande övriga nyheter.

Södertälje fredagen den 26 februari 2016
Mikael Styrman

.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Jag förstår din tankebana angående solens uppgång. Vad du inte tog med i beräkningen är att Lund ligger väster om och Lycksele öster om Stockholm. Så med jordaxelns lutning i kombination med jordrotationen får du faktiskt detta resultat vid detta tillfället. Har du tillgång till programmet Google earth så kan du simulera detta tillfälle.

Mikael Styrman sa...

Tack för upplysningen, hur genant den än kändes att läsa. Det hade jag naturligtvis inte en tanke på. Inte heller kan jag skryta med att jag skulle ha haft insikt i att jordaxelns lutning skulle ha så stor inverkan. Det ser ju ganska lustigt och till synes oförutsägbart ut, när man jämför tiden för solens uppgång mellan olika orter och finner att en ganska liten skillnad i öst-västlig riktning uppväger en stor skillnad i nord-sydlig.

Anonym sa...

Har inte läst i din blogg på år, Vi är intresserade av hur det gick med alla rättsövergrepp mot dig och din anmälning mot åklagaren wallström, Har själv ärenden där jag nu börjar förstå att det finns ingen rättssäkerhet i landet mer, När dom från tingsrätt/Kammarrätt inte får prövningstillstånd så behöver de inte motivera varför det inte ges prövningstillstånd.

Dags att lämna landet.

Bra söndagsläsning.

http://snaphanen.dk/?s=s%C3%B6ndagskr%C3%B6nika

http://avpixlat.info/2016/02/27/det-blir-alltmer-outhardligt/#more-169389

Anonym sa...

RÄTTSÄKERHET I SVERIGE.

Du har den 19 februari skickat en förfrågan till domstolen om varför prövningstillstånd inte meddelades i målet samt varför närmare motivering till beslutet saknas. Som framgår av beslutet gjorde domstolen bedömningen att det inte framkommit skäl att meddela prövningstillstånd. Sådana beslut är beslut i mallform i alla domstolar där sådana beslut fattas och därför inte utförligare motiverade än som framgår av beslutet. Sistnämnda kan tyckas vara en brist, men är bestämt centralt.Med vänlig hälsningCharlotte Heindow
Föredragande, Avdelning 4, Kammarrätten i Stockholm

Anonym sa...

Solen går inte upp eller ner...det borde ni veta... :-)

Anonym sa...

Du har rätt Mikael. Solen kan inte gå upp tidigare i Stockholm, än vad den gör i Lund. Den lilla differens i longitudskillnad (öst/Väst) är försumbar, jämfört med den stora skillnaden i latitud (Nord/Syd)
mellan de två platserna.
Antagligen vill "Fjollträskarna" påskina fördelen med Stockholm.