torsdag 4 februari 2016

Ygeman, marockanerna och skattebetalarnas pengar

.
Härom dagen gick inrikesminister Anders Ygeman ut med att Sverige ska skänka pengar till hem för gatubarn i Marocko. Det är minst sagt magstarkt. Sveriges regering har ingen rätt att beskatta svenskarna för att sörja för gatubarn i Marocko. Det får de svenskar som vill göra själva med sina pengar. Att sörja för marockanska gatubarn är en sak för den marockanska regeringen.

En regering som gör som Ygeman föreslår med sina medborgares pengar, ska avsättas och låsas in i fängelse. Om systemet numera har förfallit så till den milda grad att det inte är möjligt, återstår att göra som man gjorde i ”Vilda Västen”, där det inte heller fanns något fungerande rättsväsende. Man satte skottpengar på brottslingar och förlitade sig på att det skulle få medborgarna att göra jobbet.

Skulle stollarna i regeringen gå vidare med denna svamliga idé kan vi förvänta oss att en mängd länder, snarare hundratal än tiotal, kommer att översvämma oss med sina brottslingar, och sedan vägra att ta tillbaka dem. Det blir en situation som ganska snart resulterar i den svenska statens sammanbrott. Om det är syftet är Ygemans metod ok.

Men om syftet är att rädda den svenska staten och välfärden, då måste regeringen sätta ned foten. Det innebär i detta fall att kalla upp den marockanske ambassadören på UD och förklara - vänligt, men bestämt:

- Hälsa den marockanske kungen att han ska hämta hem sina brottslingar från Sverige - på egen bekostnad  - a.s.a.p!

Gör han inte det erkänner vi Västsahara omedelbart. Vi kommer också att skicka så många raketgevär typ ”Carl-Gustaf” som behövs till Polisario - helt gratis. De får den andra Carl-Gustaf också. Kanske kan vi komma att kräva det av besparingsskäl?

Nu får Du väl ändå sluta svamla Anders Ygeman? Regeringen ska styra ett land - ute i verkligheten -inte fördela saft och kakor så rättvist som möjligt på ett månadsmöte med ”Blåvingarna”.

Södertälje torsdagen den 4 februari 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: