torsdag 12 oktober 2023

Bara palestinierna kan rädda palestinierna

 .

Det tycks åtminstone vara den ståndpunkt israelerna intagit. Hamas har tagit judar i okänt antal som fångar, förmodligen avsedda att användas som gisslan. Israelerna tycks å sin sida ta Gaza inkl hela dess befolkning som gisslan.


Gas, el, vatten och mat släpps fram när den judiska gisslan släppts, verkar Israels ståndpunkt bli.


Alla som vill kan se, att det inte har löst det palestinska problemet att vi i decennier vräkt miljoner och miljarder över olika gangsterhövdingar i Palestina.


Befolkningen i Gaza påstås ha röstat fram ett Hamas-styre i Gaza.


- Jaha?


Som man bäddar får man ligga, lyder ett gammalt ordspråk. 

Ett annat tillämpligt säger: Är huvudet dumt får kroppen lida.


Jag tror att israelerna har insett att ingen hjälp är att vänta från utlandet. Åtminstone ingen som löser problemet. Bara palestinierna själva kan rädda palestinierna från terrororganisationerna och de skador som blir följden av deras styre - i Gaza lika väl som i Israel.


Framtiden visar om palestinierna någonsin kommer att landa i samma slutsatser.


För en utomstående framstår inte deras hittillsvarande strategi som något framgångsrecept. Men vi kan ju å andra sidan inte se hur mycket av våra skattemedel deras ledare kunnat lägga undan. Det lär väl inte heller palestinierna kunna se? Kanske vill de inte se?


Det är nog bara det palestinska folket som kan befria sig från ledare som håller befolkningen i armod och ruiner och återkommande orsakar deras familjemedlemmars död och lidande.


Falun torsdagen den 12 oktober 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: