söndag 1 oktober 2023

Polisiärt och kriminellt svammel om avlyssningen

 .

Det var inte alls meningen att polisen skulle få tillstånd att avlyssna alla - utan misstanke. Det var bara någonting som man högg till med - en undanflykt - en förklaring till varför man inte lyckas klara upp någonting. Ljushuvudena som föreslog det valde just det för att man bedömde att det var omöjligt att få igenom det och därför skulle man kunna fortsätta att skylla på det.


Det låter mycket bättre än att tvingas säga att problemet är att polisen, med flera, är korrupt, deltar i och ibland till och med leder narkotikalangningen.


Numera har det polisiära svamlet upphöjts till parlamentariskt svammel.


Om det vore så, att det var nödvändigt att få avlyssna allt och alla för att klara upp brott, då skulle väldigt många länder ha minst lika stora problem som Sverige. Men det har de inte. Hela frågan bör därför slutförvaras i det runda arkivet. Det är bara ett sätt för kriminella poliser, byråkrater och politiker att få langa narkotika i fred och samtidigt låtsas göra någonting åt saken.


Den förment brottsuppklarande svenska nomenklaturan har härmed stämplat sig själva i pannan med en stor röd stämpel som det står IDIOT på. Det är den enda nyttan som kommer att komma ut av den här lagstiftningen. Det blir lättare att känna igen en del idioter. Men inte ens det gör någon nytta. Det blir bara förvirrande. Det finns ju många fler idioter. Nu kommer en del att gå omkring med åtminstone en imaginär röd idiot-stämpel i pannan medan andra idioter fortsatt inte har någon stämpel alls. På vilket sätt blev det lättare? Hur många brott kommer det att klara upp?


Även om de skulle lyckas klara upp något - vad spelar det för roll? När underhuggarna - som är de enda som får plikta - ändå bara får vara en kortare tid på en plats varifrån de får komma och gå som de vill.


Falun söndagen den 1 oktober 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: