tisdag 3 oktober 2023

De verkliga hoten mot medborgarnas säkerhet och rättssäkerhet

 .

Vårt samhälle är utsatt för stora påfrestningar och hot nu. Mest uppmärksamhet i media får av naturliga skäl de mord och sprängningar som företrädesvis - men inte enbart - utförs av nysvenskar, anlända från områden där man i generationer ägnat sig åt snarlik verksamhet. 


Men de största hoten mot befolkningen och rättsstaten kommer inte från dessa skrupelfria halvimbeciller. De största hoten kommer inifrån, från samhället självt, från korrumperade politiker, tjänstemän, domare, poliser osv. Men också från välvilliga stollar som, förmodligen med allas bästa för sina ögon, istället för att sköta sitt fögderi föreslår åtgärder som - om de genomförs - kommer att vara förödande för rättssäkerheten. De kommer inom kort att användas av den grova organiserade brottsligheten i deras plundring av den hederliga delen av befolkningen.


Jag syftar naturligtvis på exempelvis förslaget om anonyma vittnen vilket är så katastrofalt obegåvat - eller illvilligt - att det kan beskrivas som sista spiken i rättssäkerhetens kista. Anonyma vittnen är inte lösningen på det problem som polis- och rättsväsendena skapat genom slö, slapp och likgiltig hantering av grova brottslingar, vilka hotar, terroriserar och mördar vittnen, samt av korrumperade poliser, vilka läcker uppgifter om vittnen till brottslingar, förorsakande vittnenas skräck och i värre fall vittnenas död - utan nämnvärda påföljder för den läckande mutkolven.


Rättsordningen bör ändras - för att skydda vittnen - utan anonymitet - så att vittnena kan avge sina huvudsakliga utsagor före rättegång - medan vittnet ännu är okänt för inblandade, och dokumenteras genom videoupptagningar, vilket skulle förta en stor del av nyttan med att senare hota eller mörda vittnen.


Rätt sjukdom ska med rätt medicin besegras. Det är inte anonyma vittnen som botar hot mot vittnen. Det är vid behov skydd av vittnen och livstids fängelse som tak i straffskalan för hot och övergrepp mot vittnen. Men ett korrumperat rättsväsende är föga intresserat av att få stopp på hot mot vittnen. Det hälsar istället med tillfredsställelse nya skarpa vapen, med vars hjälp de kan berika sig själva, genom att ge den grova organiserade brottsligheten möjlighet att plundra mer välbeställda människor genom justitiemord, där anonyma vittnen kommer att vara ett kraftfullt verktyg.


Det ligger naturligtvis fler stolligheter i röret och väntar på att komma ut. Om de genomförs kommer rättsväsendet att bli den grova organiserade brottslighetens främsta förbundne i dess arbete med plundra människor med hjälp av rättsövergrepp, om än nödtorftigt maskerat till upprätthållande av rättssäkerheten.


Uppenbart angelägna reformer som skulle kunna hjälpa människor att värja sig mot brottsligheten undanhålls allmänheten av ett ogint och missunnsamt polis- och rättsväsende som upplever sig berövade på personliga förmåner om allmänheten får använda kameror fritt - som de får i länder som lyckas bekämpa brottsligheten.


Om sådana stolligheter som ovan getts exempel på genomförs går vi mot ett samhälle med den grova organiserade brottsligheten i symbios med det som återstår av rättsväsendet på den ena sidan, och den hederligare delen av befolkningen på den andra sidan. Det är nog fel att beskriva det som blir följden som något annat än inbördeskrig. I de länder från vilka den godhjärtade politiska och mediala dumheten hämtat sina skyddslingar som nu skakar vårt samhälle råder mycket riktigt inbördeskrig, ofta sedan generationer tillbaka.


Falun tisdagen den 3 oktober 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: