torsdag 12 oktober 2023

Familjen Tunberg-Ernman odlar bara Gretas karriär

 .

Familjen Tunberg-Ernman odlar bara Gretas karriär. Det går till så att Greta och åsiktsfränder eller karriärfränder sätter sig på vägen och hindrar familjeförsörjare att ta sig till jobbet - för klimatets skull. Det ger uppmärksamhet och fyller media med innehåll, exempelvis - men inte enbart - i TV4, som sedan sänder intervjuer med Greta, med samma syfte.


Det vill säga att det pågår ett ömsesidigt ryggborstande. Greta fyller TV4 med sevärt och aktuellt innehåll medan TV4 befrämjar Gretas karriär som påstådd centralfigur och klimaträddare. De verkliga drivkrafterna finns nog till stor del att finna i föräldrarnas umgängeskrets. Det som vi i vanligt tal lite slarvigt kallar för kontakter.


Nästa dag sänder TV4 långa inslag om städer i Europa till vilka man kan flyga, helst så många som möjligt och så ofta som möjligt, är det underförstådda budskapet.


Men Greta Tunberg sätter sig inte vid infarten till TV4 och blockerar den.


Den för klimatet mycket allvarliga - och för människornas försörjning helt onödiga - lyxturismen är inte farlig för klimatet enligt Greta och TV4. Farliga för klimatet är däremot vanligt fattigt folk som inte kan påverka mycket. De bör i klimatets namn hindras från att ta sig till jobbet, eller vad annat de behöver ta sig till.


Slutsatsen måste vara att TV4 - samt andra media - och familjen Tunberg-Ernman, parasiterar minst lika mycket på klimatet som de vilka de genom sitt agerande anklagar.


Det handlar för deras del inte om klimatet. Det handlar om Gretas karriär och TV4:s och andra medias tittar- och läsarsiffror.


Klimatet skiter de blankt i. Drivkraften är egennyttigt hyckleri.


Falun torsdagen den 12 oktober 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: