lördag 12 maj 2012

Det är dags att börja…

.
…ransonera välfärden skriver någon på DN-Debatt idag. Fantastiskt! Vem kan skriva något sådant? På vilken planet har skribenten befunnit sig de senaste tio åren? Någonstans i yttre rymden måhända? Debattartikeln börjar mycket riktigt med en rejäl anfang. Bokstaven ”V” som i TV-serien som just sänts i repris i TV. Ni vet den med ödlorna från yttre rymden som förklädda till människor infiltrerar vårt samhälle för att sedan ta över samhället och äta upp oss.


Om det är en ödla från yttre rymden som skrivit eller inte får vara obesvarat än så länge. Av debattsidan framgår i alla fall att det är en karriärcenterpartist som är ute och markerar närvaro. Och inte vilken karriärcenterpartist som helst, utan en som tidigare varit karriärsosse och som förstås har det svettigt nu, med sosseriets och centerns senaste opinionssiffror.


Det är Hans Dahlgren, (c), som skriver ordrikt om att vi ska bereda oss på att ransonera välfärden. Som om vi har ägnat oss åt något annat i vart fall de senaste tio åren.


Två tredjedelar av statens intäkter slösas bort av en ineffektiv förvaltning och/eller stjäls av korrumperade, tydligare sagt kriminella, politiker och tjänstemän. Men det Hans Dahlgren flaggar för är, att vi inte ska förvänta oss att det offentliga Sverige, politiken och rättsväsendet, ska ta itu med vare sig misshushållning av allmänna medel eller kriminalitet. Istället ska vi förbereda oss på att bli utan välfärd.


Vem är då denne Hans Dahlgren? Enligt debattsidan är han ordförande för centerpartiets välfärdspolitiska grupp och medlem i centern sedan 2011. ”Dessförinnan politiskt aktiv i socialdemokraterna. Bl a som chef för de sakpolitiska stödet i riksdagen under såväl Mona Sahlin som Göran Persson.”


Så här ser nämligen det politiska landskapet ut i dagens Sverige. Det beror nog inte på att en av tio män är röd-grön-färgblind. Alla som tidigare var karriärsossar kunde inte bli karriärmoderater efter valen 2006 och 2010 med sosseriets därav följande dödsspiral. En del var tvungna att bli karriär-”någonting annat”, Dahlgren uppenbarligen karriärcenterpartist. Sosseriet och Centern har ju delat upp skattepengarna sig emellan förr om åren. Och nu har det av partivalssystemet orsakade moraliska förfallet, av mycket att döma, resultatet i att samma person numera kan återkomma i vilket parti som helst beroende på vad som råkat vara i ropet i det senaste valet.


Det är onekligen hög tid att införa personval, så att människor som vill arbeta med politik kan bekänna färg och bli valda på egna meriter, och därmed slippa bekänna sig till än den ena, än den andra, -ismen eller skriva substanslösa och vilseledande floskler på DN:s debattsida – tio år för sent. Det är av allt döma mycket, mycket, långt mellan centerpartiets funktionärers verklighet och den svenska väljarens verklighet.


Gulag-Kolmården den 7 maj 2012
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Mikael
Du har förmågan att analysera och genomskåda det politiska spelet.
Synd att du inte kan ge svar på kommentarerna.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Ja, fast jag kan svara. Men det tar ca 10 dagar eftersom nomenklaturan medvetet använder Gulagförvaltningen till att försvåra det. Men har man tålamod så...