lördag 12 maj 2012

Mannen med ryggraden

.
Enligt uppgifter i olika media har flera europeiska ledare bestämt sig för att bojkotta fotbolls-EM i Ukraina i sommar, i protest mot behandlingen av förre premiärministern Julia Tymosjenko.

Nu har även Sveriges statsminister, ledare för Fredrik Reinfeldts parti, eller Nya Moderaterna som de kallar sig, Fredrik Reinfeldt själv, klivit fram i ljuset med ett "kraftfullt" ställningstagande.

Enligt TV4:s text-TV idag och igår har han sagt att han inte tänker närvara vid någon av Sveriges matcher i Ukraina på grund av att ”den politiska utvecklingen i landet blivit ett hinder”.

Ett klockrent och tydligt Reinfeldskt uttalande som i vanlig ordning inte lämnar utrymme för någon som helst oklarhet om vad Reinfeldt protesterar mot eller önskar för förändring i Ukraina.

Lägg därtill att Reinfeldt inte heller tidigare hade för avsikt att besöka Ukraina.

Minnet av Palmes fackeltåg tillsammans med Nordvietnams ambassadör, i protest mot USA:s folkmord i Vietnam, förbleknar vid en jämförelse med vår nuvarande ledares orädda ställningstagande.

Man börjar nästan ana att det pågår känsliga överläggningar mellan Sverige, Ukraina och Vitryssland om konsult- och entreprenadtjänster inom områdena skatteindrivning, signalspaning, kronofogdemynderi och rättsväsende, vilka inte får störas av oöverlagda populistiska uttalanden.

Gulag-Kolmården den 5 maj 2012
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: