torsdag 12 mars 2015

Våra ofria politiker

.
(Svar till ”Benny’s” kommentar till inlägget ”Lätt fånget, lätt förgånget”.)

På Palmes tid fick de bidrag, inte ”lån”. Men de fick inte hela beloppet. En del tog Palmes pojkar som hade pengarna i kontanter med sig i väskor och lämnade ”sin” del i skatteparadis på vägen. Om det fungerar likadant fortfarande så får inte Poroshenko hela beloppet. Men ukrainarna får ikläda sig betalningsansvaret för hela beloppet. Det är ju ändå inte Poroshenko som ska betala tillbaka. Och ingen annan kommer att göra det heller. Det är USA som numera beskattar Sverige. Svenskarna får betala USA:s utrikespolitik för att vi har odugliga och ohederliga politiker och ett korrumperat rättsväsende. Politikerna är beroende av en god relation till bankerna för att komma åt ”sin” del. Det finns därför ett starkt ömsesidigt beroende mellan politikerna och bankerna, bland annat av detta skäl.

Jag tror att det är så enkelt som att deras aningslöshet gentemot jänkarna har gjort att de alla sitter i ett amerikanskt järngrepp. Kapaciteten för att lagra samtal, korrespondens och att bugga är så enorm och går många år tillbaka i tiden emedan kostnaden numera är låg. I stort sett varenda politiker kan få sin karriär ändad om jänkarna släpper lite information. Och det går inte att veta varifrån det kom och även om det var möjligt skulle det inte ändra slutresultatet. Så de är alla amerikanska marionetter. Förutsättningen är ju att de alla är skurkar eller att så många i deras närhet är det, att de inte vågar vara självständiga. Det spelar ju egentligen ingen roll om Löfven skulle vara ren själv. Han har ju sådana som Sven-Erik Bucht i regeringen sin. Och Bucht är förmodligen inte värst. Jag menar att Löfven rent hypotetiskt skulle kunna vara hur hederlig som helst. Han, och hela partiet, sopas bort senast efter den tredje ministern som skandaliseras. Så de vågar inte syna.

Man får ju vara ganska godtrogen för att tro att jänkarna bygger flera fotbollsplaner stora datacentraler i varje land för att gratis ge exempelvis ”Lisa” möjlighet att skicka meddelanden till sina kompisar av typ: ”Hej, hej allihopa, i morse åt jag frukost.”

Så här kommer det att fortsätta så länge spioncentralerna och deras eventuella backup finns kvar. Så länge kommer det inte att finnas vare sig fria länder eller fria politiker. Man kan säga att de här centralerna har iklätt sig den roll som Bastiljen spelade under franska revolutionen.

Torsdagen den 12 mars 2015
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Alberth sa...

Apropå rättsväsendets tillkortakommanden så undrar jag lite över hur det har gått med dina fängelsedomar ställt mot dubbelbestraffningsförbudet "ne bis in idem".

Jag antar att både du (stolptimret) och bolaget först påfördes skattetillägg och att du påfördes personligt betalningsansvar för bolagets skatter.

Och att det sedan blev föremål för prövningarna i kinesiska folkdomstolen i Haparanda med åtföljande fängelsedomar.

Numera har det ju kommit en dom från Europadomstolen i målet "Lucky Dev mot Sverige" som innebär att tidpunkten för dubbelbestraffningsförbudet kan flyttas tillbaka till 2002/2003 istället för från och med 10 februari 2009 enligt HD:s dom från sommaren 2013.

För din del bör det ju innebära att fängelsedomarna skulle kunna fås upphävda genom resning i HD och att du i så fall borde vara berättigad till ett rejält skadestånd?

Jag hoppas att du bevakar din rätt i detta sammanhang då du har blivit utsatt för en rent svinaktig hantering.

Mikael Styrman sa...

Återkommer.