onsdag 11 mars 2015

Viktigt meddelande från Sanningsministeriet

.
Requiem över ett döende lands döende industris döda avtal.

Ikväll fick vi ett viktigt tillrättaläggande från Sanningsministeriet. Det var i SVT:s Aktuellt 21 som åtminstone en del av förklaringen till det här landets ekonomiska utförsbacke delgavs oss. Det sades att Saudi-avtalet ska sägas upp för att det ”inte finns någon verksamhet i det”.

Undra på att vår industri är döende när 31 av de viktigaste höga cheferna, anförda av ingen mindre än Jacob Wallenberg, är så dåliga på att prioritera att de släpper allt vad de har för händer och lägger ned massor av tid på att kämpa för ett dött avtals bevarande. Jag trodde i min enfald att de har mycket annat att göra som är viktigare och förstod inte att situationen är så dålig att man kan samlas och mangrant kämpa för ett avtal utan innehåll. :-D

Men ingenting ont som inte har något gott med sig. En tid hann vi tro att den redan hårt ansträngda Ekobrottsmyndigheten skulle tvingas lägga ned en del av sin dyrbara tid på att undersöka misstänkta svindlerier mot staten för hundratals miljoner och därtill granska många stora mutbrott bland våra politiker och högre tjänstemän. Men då behövs inte det då, avtalet är ju redan tomt. Det var då för väl. Ekobrottsmyndigheten har ju säkert många viktigare saker att syssla med - eller hur?

Vi gläder oss med Ekobrottsmyndigheten.

Vi gläder oss också med försvarsminister Peter Hultqvist. Han såg inte alls så skyldig ut som han brukar göra när skumma försvarskontrakt kommer på tal. Tacka för det när kontraktet som alla kämpat så hårt för lyckosamt visade sig vara ”tomt”.

Södertälje tisdagen den 10 mars 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: