torsdag 16 januari 2020

Ännu ett vittnesskyddsprogram som läckte



En tid innan explosionen vid huset på Gyllenstiernsgatan på Östermalm brann det upp en bil som var parkerad framför ingången till huset. Den 13 januari blåstes sedan ingången, trapphuset och mängder av dörrar och fönster ut av bomben som åstadkom stor ödeläggelse även på bilar och angränsande fastigheter. Utan annan insikt i ärendet är bilbranden i sig ett lite vagt indicium på att något annat är på gång. Men för den som har vetat att i fastigheten bodde någon som omfattades av vittnesskyddsprogram blir bilbranden genast en mycket tydligare signal, eller borde åtminstone ha blivit det.

En sådan person eller flera sådana personer som totalt hänsynslöst spränger och utsätter allmänheten för stor fara uttrycker ett mycket starkt behov av att bli inlåsta och få nyckeln bortslängd för tid och evighet.

Det väcker oro att uppgifter läcker ut om ett sådant vittnesskyddsprogram. Det har skett förut - kanske många gånger? Vi känner åtminstone till enstaka fall, exempelvis dubbelmordet i Sundbyberg, vid vilket ett par som bevittnat ett grovt brott knivmördades mitt på dagen av unga ”svenskar” av arabiskt ursprung. Den gången var det ett polisbefäl som läckte till brottslingarna.

Det är mycket störande att polisen på detta sätt visar sig vara opålitlig och benägen att göra affärer med den grova brottsligheten - störande men inte förvånande. Det är en naturlig konsekvens av att socialdemokratin i decennier använt polis och ”rättsväsende" till att förfölja och plundra människor som kan tänka själva eller som genom sitt sätt att driva sina verksamheter effektivt blottlägger hur mycket offentliga medel som verkligen stjäls av tjuvaktiga sossepampar och andra som de samarbetar med. Om vi hade en fungerande polis och ett rättsväsende värt namnet, istället för den politiserade attrappen som vi istället är begåvade med, skulle uppgifter inte läcka från polisen till brottslingarna. Men när det ser ut som det gör i Sverige, när vi inte har någon fristående organisation som utreder och beivrar brott inom polis och rättsväsende är det här en naturlig konsekvens. Att politiken med öppna ögon åser att narkotikaligor leds av och bemannas av poliser, att politiker använder poliser som yrkesmördare med mera gör det hela så mycket tydligare.

Nu vet vi inte ännu om det även denna gång är polisen som har läckt. Det finns förstås andra sätt som brottslingarna kunnat få reda på var vittnena funnits - om de nu fanns i fastigheten som sprängdes. Men givet vad som tidigare utspelat sig får man nog säga att polisen har läckt tills motsatsen är bevisad.

Nu väntar vi bara på Stefan Löfven som kommer fram och säger att det var en feg handling och Ygeman och Johansson som kommer fram och säger att staten är stark.

Det vore bättre om de istället för att prata skit vidtog ordentliga åtgärder för att komma till rätta med den grova brottsligheten inom polis-, åklagar- och domarkårerna - även om det resulterade i att grova brottslingar bland ledande socialdemokrater blev lagförda eller åtminstone offentligt avslöjade. Jag behöver inte skriva vilka. Den som läser bloggen vet vilket slödder jag syftar på. Tyvärr är de inte ensamma. Det finns många fler än de jag brukar nämna som drar nytta av korruptionen inom rättsväsendet.

Förmodligen är det korrupta nätverket inom socialdemokratin så finmaskigt att nästan alla har smutsat sina händer och sin heder och därför är oförmögna att komma till rätta med problemet. Den naturliga konsekvensen av detta är, att efter hand som det inte längre för allmänheten går att blunda för kriminaliteten bland deras förtroendevalda, kommer socialdemokratin att förpassas till historiens annaler. Det är inte det vi i första hand behöver, men det är inte så dumt det heller. Det är åtminstone ett steg i rätt riktning.

Falun torsdagen den 16 januari 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: