söndag 12 januari 2020

Transportstyrelsens politruker slickar den amerikanska jättepempan


I kölvattnet efter nedskjutningen av det Ukrainska trafikflygplanet utanför Teheran har Transportstyrelsen dragit in Iran Airs tillstånd att flyga mellan Stockholm och Teheran.

Skenbart är förstås åtgärden tillkommen för att skydda resenärer och flygtrafik med anledning av att förhållandena i Iran inte anses säkra vilket kan återverka på flygsäkerheten även för annan trafik. 

Det är helt ok om Transportstyrelsen varnar resenärer med anledning av förhållanden i Iran. Däremot är det betydligt mer tveksamt om det är upp till den svenska Transportstyrelsen att dra in tillståndet för Iran Air att operera från Stockholm på basis av förhållandena inom Iran. Om någon vill flyga till eller från Teheran under rådande förhållanden bör det vara upp till Iranska myndigheter att besluta vad gäller förhållanden inom Iranska gränser.

Det här andas att det inte alls handlar om flygsäkerhet. Det är bara ryggradslösa svenska politruker som slickar den amerikanska jättepempan och betygar sin underdånighet - kamouflerad till en flygsäkerhetsåtgärd.

Historien innehåller massor av exempel på flygrutter som varit osäkra av olika skäl utan att några tillstånd dragits in, men nu när de amerikanska psykopaterna är på jakt efter den Iranska oljan går det plötsligt bra. Framför allt dras aldrig några tillstånd in som drabbar amerikanska vasallstater.

Det här är bara ännu ett exempel på svensk ryggradslöshet visavi amerikanska gangsters!

Falun söndagen den 12 januari 2020
Mikael Styrman

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur går upprustningen av Rottneby?

Mikael Styrman sa...

Vem är du?