onsdag 15 januari 2020

Trumps utomrättsliga avrättning av Soleimani


Om rätt vore rätt skulle George W Bush, Barack Obama och Donald Trump alla häktas och åtalas för brott mot mänskligheten nästa gång någon av dem eventuellt besöker den humanitära stormakten Sverige. Det kommer inte att ske. Åtminstone inte innan pepparen växer vilt i Sverige och flaggstången blommar.

En ung Olof Palme skulle ha hållit med om det förkastliga i deras övergrepp, kanske till och vågat uttala det. En äldre Olof Palme som övergått till att fixa stipendier åt barnen - svart - i utbyte mot föreläsningar, skulle varit mer nedtonad och förmodligen duckat för frågan.

Ingvar Carlsson skulle ha gillat folkmorden om de hade enat partiet och om han hade fått tillsätta en ”observatör” i utredningen för att styra den mot kaos eller fått lägga utredningen i händerna på en bajspackare med rekommendationsbrev från lämplig minister skolad i SSU.

Carl Bildt hade hyllat folkmorden och samtidigt anklagat Ryssland för dem.

Göran Persson hade varit lika intresserad som han var av Tsunamin och på sin höjd författat en insändare hyllande folkrättsbrotten - naturligtvis undertecknad av signaturen ”Metallarbetare -49” eller något liknande.

Fredrik Reinfeldt skulle föreslagit att attentaten kunde ha nytta av en spanings-Viggen. 

Stefan Löfven skulle förmodligen smitit ut bakvägen.

Falun onsdagen den 15 januari 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: