lördag 6 juni 2020

Brinnande soptunna sökes för stort samhällsviktigt test

.
Med buller och bång hade propaganda-TV ett inslag härom dagen med två durkdrivna vilseledare.

Dan Eliasson och Michael Damberg hade pampig presentation på Skavsta flygplats i Nyköping av något som de påstod skulle få stor betydelse för skogsbrandbekämpningen i EU. Som om det är ett problem i EU. Det är ju i Sverige det är ett stort problem. Resten av Europa tycks ju i huvudsak ha ett åtminstone någotsånär fungerande brandväsende.


Det är klart att i vackert och klart väder samt vindstilla kan till och med en blind, efter dagar av övning, träffa ett utlagt mål på ett flygfälts plana ytor. Men det är något helt annat att träffa i vinden och röken från en skogsbrand när man inte ser hur terrängen inne i och bakom röken ser ut. Bara stadsbarn tror att man bekämpar skogsbränder med flygmaskiner. Stadsbarn ska inte besluta om sådana saker. De borde känna sina begränsningar.

När man lyssnar på deras utläggningar och ser bilderna av vad de talar om får man först intrycket att TV-folket kan ha klippt ihop deras övermaga utläggningar med fel bilder. Men så tycks det inte vara. Istället tycks det vara ett utslag av det allt för vanliga fenomenet att när man uppehållit sig allt för länge i maktens korridorer tenderar man att förlora kontakten med verkligheten och väljarna.


Som om två små enmotoriga propellerplan på Skavsta skulle spela någon som helst roll för möjligheterna att kontrollera skogsbränder i ett 160 mil långt land, i vilket brandsäsongen i princip infaller samtidigt och i vilket det saknas fungerande brandväsende som kan hantera skogsbränder…?


Eller ännu värre…som om de här två ”utombordarna” skulle ha någon som helst betydelse för brandbekämpningen i EU…?

Det här är ju i bästa fall barnsligt. I sämre fall djupt ohederligt.

Tror de att alla svenskar är efterblivna eller är de här ränksmidarna så arroganta och så vana vid att våra ryggradslösa och korrumperade journalister och redaktörer låter dem komma undan att de tycker att de kan göra och säga vad som helst?

Tankarna går osökt till en annan banditregering i ett annat europeiskt land som i en annan tid försökte komma undan med hjälp av ett fåtal exemplar av ett nytt plan. Det hjälpte inte dem.


Jag vet inte om det bara är en händelse eller om det är verkan av en högre makt, men visst är de två flygplanstyperna ganska lika varandra. I en hast skulle man kunna ta fel på dem. Planet som utvecklades av den tyska banditregeringen kallades Messerschmidt ME 262. Kanske den svenska regeringen kan hedra sina forna handelspartners genom att döpa de nya brandbekämpningsplanen till ”Messerschmidt 1” och ”Messerschmidt 2” ?

”Det är häftigt att två plan nu ingår i EU:s samlade förmåga” säger Damberg. Mona Sahlin brukade också tycka att olika saker var häftiga, men det låg inte så mycket substans i de uttalandena heller.

Nu återstår att i praktiska prov utröna huruvida planet verkligen är kapabelt att utföra det som Michael Damberg och Dan Eliasson lovar. Dan Eliasson och Myndigheten för civil beredskap söker därför en lämplig brinnande soptunna för ett stort samhällsviktigt test av planens effektivitet.

Om planen inte visar sig träffa soptunnan kanske det kan vara ett tips att flyga an brantare, som en Junkers JU 87 Stuka som regeringspartiets forna handelspartners använde i större skala för att sprida skräck och terror i Europa.


Falun lördagen den 6 juni 2020
Mikael Styrman

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alla som begriper något av brandbekämpning med flygplan vet att det finns bara en tillverkare, Beriev, som har plan som kan göra någon skillnad vid en större skogsbrand! Att man från den svenska regimens sida visar upp dessa patetiska plan och lurar i godtrogna att de skulle göra någon större nytta är bara ett utslag av den plakatpolitik som utmärkt svensk politik i årtionden! Att man från svensk sida inte köper riktiga plan från Beriev har givetvis politiska motiv...Bättre att låta skogen brinna upp än att köpa plan från Ryssland...Herregud ryssarna kanske "spionerar" med hemlig utrustning i planen på svenskt skogsbruk haha....

Benny

Mikael Styrman sa...

Tja…det är väl som det brukar vara.

Vi får ofta läsa om risken för ryska honungsfällor. Men många av våra gränslösa makthavare har fastnat i amerikanska honungsfällor och vågar inte göra någonting som retar upp den amerikanska maffian. Därför inga ryska plan.

Beträffande brandflygplanen följer det i övrigt samma mönster som det brukar. Regeringen berättar vitt och brett, uppblåst av propagandaorganen, att de byggt snabbtågsjärnväg till Europa, men när man skrapar lite i polityren visar det sig att de köpt ett par packmopeder.