fredag 26 juni 2020

Ett slit att vara kurir

.
Torsdag 25 juni 2020, kl 09.52 anländer personen med motorcykel, skinnställ och hela köret i 30 graders värme och gassande sol. Det kan vara en kvinna. Det är ofta kvinnor som utför kurirtjänster numera. Det tenderar att vara så att kvinnor inte misstänks. Vare sig det är en man eller en kvinna är fordonet oftast registrerat på en kvinna. Men det kan vara mammas knarr också. ”Hon” parkerar i alla fall på knarkreservatets parkering.


Kl 09:53 anländer redan första kunden - eller underkuriren - lite oklart vilket eftersom uppgiften är hemlig. Lyckligtvis är rutinerna inarbetade och hela överlämningen går på ungefär en minut. Sedan snabbt in i skogens skugga. Skinnställ och gassande sol är ingen bra kombination.


Man kan ägna det en tanke, vilken organisation man måste vara med i för att få göra affärer i anonymitetens skydd? Är det en förmån som följer av jobbet? Hur lyckas organisationen erbjuda det? Ger det månntro oss en fingervisning om vilka som leder organisationen? Eller får man köpa det skyddet själv? Vem säljer i så fall och hur mycket kostar det?

Kl 10:52 passerar dagens sista kunder eller mottagare. Just den leveransen verkar vara på väg till Funäsdalen.


Kl 10:53 Puh - dagens pass är slut. 

Tänk om man fick jobba som kollegan som hade passet innan och bara behöver byta i sina utlämningsställen och inte behöver använda skinnställ. Dessutom färdig på 3-5 minuter. Det vore något.


Nåväl, på med skinnstället och ut i solen. Förmodligen badstranden nästa - men då utan skinnställ…


Falun fredagen den 26 juni 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: