måndag 15 juni 2020

Larvigt om Palme-vapnet

.

Den aviserade finalen på Palme-utredningen gick upp som en sol och ned som en pannkaka. För att försöka bortförklara varför vi inte fick veta vilka som mördade Palme och för att värja sig mot att medborgarna ska inse att politiken, polisen och rättsväsendet är korrupta har man nu kommit upp med en förklaring.

Anledningen till den snöpliga sortin är, menar man, att åklagaren först nio dagar innan presskonferensen fick besked om att det inte går att koppla kulorna från mordplatsen till något vapen.

Jaha. Med all respekt för alla tönterier som utredningen av Palmemordet hittills innehållit måste jag ställa frågan:

  • Hur trovärdigt är det?

Polisen har haft tillgång till kulorna i 34 år. Man har vänt upp- och ned på landet i jakt på alla vapen som kan vara aktuella. Vapnen har provskjutits och kulorna jämförts med kulorna från mordplatsen. Nu plötsligt, efter att alla dessa utredningar gjorts, påstår man att man upptäckt att det inte går att koppla kulorna till något vapen över huvud taget därför att det finns för lite spår på kulorna.

Vad gjorde alla de inblandade i Palme-utredningen tidigare - innan de blev poliser med mera? Var de tjuvar - med inriktning på att stjäla godis av småbarn? I så fall konstaterar jag att takterna sitter i. De har då inte utvecklats…


Att påstå att det här är förklaringen till antiklimaxen när lösningen skulle presenteras är ungefär som att stjäla godis av småbarn.

Falun måndagen den 15 juni 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: