lördag 6 juni 2020

”Rättsväsendet” har lyckats igen

.
Två unga bilförare i Kramfors, med passagerare i sina bilar, bestämde sig på kvällen den 7 september 2019 för att köra front mot front i ett chicken-race. Ett chicken-race är, för den händelse någon inte vet det, en tävling som går ut på att den fegare (eller klokare) bromsar eller väjer först och förlorar därmed chickenracet.

Den här gången väjde ingen av förarna, bilarna frontalkolliderade och alla(?) skadades. En 16-årig flicka är forfarande medvetslös och har möjligen fått hela sitt liv förstört, vilket väl förmodligen gäller även för resten av familjen. Båda förarna nekade.

Hur gick det då för de två jubelidioterna som körde bilarna? Vad fick de för belöning?

Jo, när ”rättsväsendet” hade funderat färdigt belönades de med skyddstillsyn och 100-200 h samhällstjänst. De kunde ha tagit ihjäl allihop. De fick två veckors samhällstjänst. Och vad ska skyddstillsynen göra för nytta? Ska någon socialsekreterare sitta och hålla dem i handen på kvällarna för att kontrollera att inte idioterna försöker tänka själva? Är det inte bara ett sätt för pajasrättsväsendet att försöka hålla masken och lura i skattebetalarna att de gör någon nytta för de löner och andra kostnader som de belastar skattebetalarna med?


Falun lördagen den 6 juni 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: