onsdag 3 juni 2020

Harriet Wallberg vill inte vara vanstyrets syndabock

.

I kölvattnet på psykopaternas härjande på Karolinska vilket på något sätt kröntes med Paolo Machiarinis ”Dr Mengele-experiment”  fick tidigare rektorn för Karolinska Institutet, Harriet Wallberg, med rätt eller orätt, bära en stor del av hundhuvudet för vad blindstyret Machiarini åstadkommit när han gick över lik för att gynna sin karriär. När Machiarini-skandalen exploderade i ansiktet på våra politiker och deras likasinnade var Wallberg Universitetskansler. En tjänst som hon tvingades lämna på grund av nämnda skandal och dess avslöjande av hur psykopaternas karriärhunger och deras likgiltighet inför konsekvenserna bäddat för Mengele-experimenten.

Nu hade tydligen regeringen tänkt sig att Wallberg var lämplig att styra över elden på när Coronatest-fiaskot var på gång. Följaktligen utsågs Wallberg till nationell Coronatest-koordinator. Det är väl ungefär som att få veta att man vunnit högsta vinsten och att den innebär att man får äran att leda tåget genom minfältet - utan minsökare. Efter tre veckor har tydligen Wallberg förstått vilken som skulle komma att bli hennes roll i detta skådespel och hon har nu ”tagit sin Mats ur skolan.”

Det är väl inte ordat så mycket om vilka insikter Wallberg fått under sina tre veckor på tjänsten, men man behöver nog inte vara någon större Einstein för att räkna ut att den där misskötta soppan reder man inte ut på en lunchrast. Det som har tagit decennier att förstöra fixar man nog inte i den takt som den i Sverige misskötta pandemin pockar på.

Jag tycker att de ska ge även det det här jobbet till Dan Eliasson. Med tanke på hans trac-record är det nog ganska klart hur det skulle sluta och ingen förväntar sig heller något annat än en katastrof, vare sig av honom eller av den sent om sider påhittade uppgiften. Han har ju redan med sina tidigare katastrofer visat att han måste känna till hemska saker om människor i den svenska maktens boningar. Annars skulle han ju inte gång på gång kunna ställa till det så jävligt och ändå gå från chefsjobb till chefsjobb. Svenska makthavare måste bära på ruskiga hemligheter som Dan Eliasson känner till när han ännu kan ha jobbet kvar.

Om det är någonting som livet har lärt oss så är det väl att verkligheten alltid överträffar dikten…

Man kan för sig själv undra över vad regeringens syfte med koordinatorn var? Handlade det om att uppvisa dådkraft eller var det frågan om att skaffa sig en syndabock - så som Anders Tegnell nu får fungera som ställföreträdande syndabock för regeringens stolligheter med Corona-anknytning.

Harriet Wallberg tycks i alla fall ha dragit sina egna slutsatser.

Falun onsdagen den 3 juni 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: