onsdag 3 juni 2020

Det som svider mest…

.

…i pälsen för regeringen, är naturligtvis att regeringens självbild nu har krockat med verkligheten - även internationellt. Länge levde den svenska regeringen oförtjänt gott på illusionen och myten om den egna dugligheten som förklaring till det svenska överskottet och välståndet. Man har lagt sig till med den föga smickrande ovanan att åka runt i världen och slå sig för bröstet, överlägset mästrande alla andra, berättande för dem hur de ska hantera sina problem. Inte ett ord har andats om samarbetet med nazisterna som förklaring till de svenska framgångarna, betalning för malmen med judiskt tandguld från koncentrationslägren samt den stora internationella konkurrensfördelen som det innebar att Sverige vare sig ockuperades eller ödelades under kriget.

Nu rapporterar media om hur regeringen kallar till sig utländska representanter och instruerar dem om hur de ska rapportera till sina hemländer om den förda svenska politiken som hotar förvandla landet till en spetälskekoloni som ingen vill ta i med tång. Redan tidigare har regeringen försvarat sin inbillade rätt att missbruka lagstiftning och rättsväsende till att plundra sin befolkning. Nu vill man även försvara sin lika inbillade rätt att godtyckligt ta ihjäl befolkningen.

Metoden är inte ny. Den har varit i säck innan den kommit i påse. Så där gjorde partivännerna i Tyskland under Andra Världskriget för att lura den internationella opinionen. De riggade ett koncentrationsläger, Theresienstadt, till ett mönsterläger med prydliga fångar, som både fick mat och fick ägna sig åt konst och musik, fick gå klädda i civila kläder. De städade, putsade och målade husen för att sedan valla internationella besökare, bland annat Röda Korset som villigt lät sig luras - inte minst de svenska representanterna - och rapporterade hem om hur bra judarna hade det i de tyska paradislägren.

Så småningom får den svenska regimen det renommé den gör rätt för, även om processen kan försenas något genom korrumperingen av svenska media.

Redan nu känner nog regeringen föraktet i blicken hos politiker från andra länder. Det förklarar nog deras uppenbara stirrighet i högre grad än hittills några tusen onödiga döda, som dessutom släpar efter i rapporteringen.

Falun onsdagen den 3 juni 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: