fredag 12 juni 2020

Mytomanstaten

.


Folkhälsomyndigheten har övergått från att ta ihjäl naiva och godtrogna samhällsmedborgare till att ljuga som en häst travar om hur det gick till när de och regeringen spred Corona-smittan i Sverige.

Efter att i månader ha lanserat ”flockimmunitet” som metod mot Corona-viruset bytte man för en tid sedan fot och började arbeta mot smittans spridning. Det var förstås ett helt riktigt beslut och hade inte varit något fel med - om de inte samtidigt helt fräckt hade övergått till att neka till att i månader ha drivit flockimmuniteten.

Det går att förstå att de numera vill undgå att sammankopplas med sina gärningar. Lögnreportagen i svenska media om hur resten av världen beundrar Sveriges Corona-taktik har numera upphört eller åtminstone ändrat fokus till att istället berätta om hur många smittade det finns i resten av världen. Resten av världen - utom våra grannländer - vill säga. Nu har det visat sig - det som gick utmärkt att förutspå - att vi efter månader av ekonomiskt kaos är tillbaka vid Start - utan att ha passerat gå. Men nu har vi smittan spridd i samhället. Samtidigt har våra grannländer, och länder vi handlar med, i allt högre grad blivit smittfria och vill inte ta i Sverige med tång. Svenska psykopater och mytomaner, som Ylva Johansson till exempel, försöker dyrka upp andra länder bakvägen - via EU - så att vår regering och våra myndigheter ska kunna fortsätta sprida smittan. Vi märkvärdiga svenskar som försörjde Nazi-Tyskland med malm, mot betalning i form av guld utpekat ur tänderna på judar utrotade i koncentrationsläger, bör naturligtvis ha rätt att smitta ned alla andra och dessutom slå oss på bröstet av inbillad märkvärdighet.

Nästa steg i Folkhälsomyndighetens lögnkampanj tycks vara att ljuga svart till vitt även i fråga om varifrån smittan nådde Sverige och vilken verkan blev av den nonchalanta och vårdslösa hanteringen av flygplanen med smittade från Iran och Alperna. Nu lanserar Folkhälsomyndigheten att smittan istället spreds i Sverige av ankommande från andra länder. 

Kanske kom det en del smittande även från andra länder, men det rättfärdigar inte den vårdslösa hanteringen av de nämnda planen med känd smitta. 

Att Folkhälsomyndigheten ljuger på det här sättet är naturligtvis en skandal. För det borde befattningshavare mot bakgrund av frågans allvar naturligtvis dels få sparken och dels skaka galler. Men det är den naturliga följden av sosseriets styre som inneburit att tjänstemännen befriats från personligt straffansvar. Får man ljuga och begå brott i offentlig tjänst kommer man att ljuga och begå brott i offentlig tjänst.

Att Folkhälsomyndighetens krutuppfinnare ljuger om sitt ansvar är därför inte konstigt. Det är helt följdriktigt. Jag tänkte, när jag började skriva det här inlägget, sätta en rubrik som skulle innebära att Folkhälsomyndigheten blivit Mytomanverket. Men Folkhälsomyndighetens lögner sticker inte ut i det moraliskt förfallna Sverige. De är istället mer typiska och de ljuger inte mer än exempelvis Åklagarmyndigheten och Polisen i bland annat Palmeutredningen.

Falun fredagen den 12 juni 2020
Mikael Styrman

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, sossarna ljög folk rätt upp i ansiktet när man påstod att man stängde gränserna i Mars månad. I verkligheten så kom ca 9000 invällare på olika sätt från Somalia, Mellanöstern och norra Afrika. Detta spädde på smittan ytterligare som turisterna hade med sig från resan till Alperna. Och gränserna är ju som bekant fortfarande nästan helt vidöppna för kreti och pleti vilket fulmedia nogsamt undviker att delge folk!

Benny