måndag 22 juni 2020

Regeringen med i fel tävling?

.
Utrikeminister Ann Linde reagerade surt när tyska Welle lät henne förstå att den svenska regeringens insatser på Corona-området inte imponerar.

- Det är minsann inget världsmästerskap, tyckte Linde.

Men det där har hon nog fått om bakfoten. Ett världsmästerskap är precis vad det är och om Sveriges regering hade gjort bättre ifrån sig hade de minsann stått i främsta ledet och självbelåtet slagit sig över bröstet. Men nu när de har skämt ut sig kan man inte låtsas om att det faktiskt är en tävling.

Har den svenska regeringen missförstått reglerna?

Det verkar som om de flesta andra nationer har agerat efter bästa förmåga för att förebygga massdöd och skydda sina respektive befolkningar. Svenska regeringen har istället agerat som om de tror att det är fråga om en tävling i vilken det gäller att ta ihjäl så många gamlingar som möjligt, som numera bara kostar pengar - inte tillför något till statskassan, som de gjort i hela sina liv tidigare.

Kanske har den svenska regeringen missförstått vilken tävlingsgren man deltar i? Det handlar ju inte om att ta ihjäl så många som möjligt utan att rädda så många som möjligt. Om det är så regeringen har förstått saken är det ju mycket olyckligt. Föreställ Er hela Corona-hanteringen som en 800 m final i världsmästerskapet. När startskottet ljuder sätter alla löpare iväg mot mål, utom Sveriges regering som börjar springa åt andra hållet och Jair Bolsonaro och Donald Trump som springer omkring lite planlöst runt startplatsen medan Donald Trump sträcker upp armarna i luften för att demonstrera att han vunnit tävlingen.

Falun måndagen den 22 juni 2020
Mikael Styrman

1 kommentar:

Anonym sa...

I Sverige snackar regimen mycket om internationellt samarbete och att stävja nationalismen! Men vad sysslar man själva med? Slår sig för bröstet och påstår att den svenska modellen och Sverige är överlägset bäst och det svenska agerandet mot corona är bäst i världen. Regimen i Stockholm sprider lögner om andra länder via sina propagandaorgan och sprider osanningar om två av världens mäktigaste män Trump och Putin helt ohämmat. Är man i Stockholm så fullständigt övertygade om att Deep State och NWO verkligen kommer att stå som segrare mot dessa nationalister, Trump och Putin? Regimen i Stockholm bedriver ett mycket farligt spel och det är Sveriges befolkning som en dag kanske åter kommer att lida umbäranden för svenska politikers hybris. I så fall inte första gången, men folk läser inte historia tyvärr!

Benny