söndag 30 juni 2013

Löjliga strejker sedan maffian tog kontrollen

.
Jag har ingen uppfattning om huruvida bussförarstrejken var väl motiverad eller inte. Men man kan inte som utomstående betraktare låta bli att reagera över hur löjliga strejkerna blivit sedan maffian tog kontrollen över fackföreningarna. Det har blivit som i USA sedan maffian tog över där. Och det är ju förstås därifrån såväl mönstret som inspirationen kommer till övertagandet av de svenska fackföreningarna.

Förr hade fackföreningarna en brukspatron som åtminstone symbolisk motståndare. Nu sitter brukspatronen inne i fackföreningarna och handlar med arbetsfred och strejker. Det gjorde fackföreningsledare förr också, men då var det i högre grad för medlemmarnas bästa. Nu är det istället ganska tydligt för sitt eget bästa och strejkerna har blivit löjliga charader med enda syfte att hålla kvar medlemmarna i facket och få dem att betala medlemsavgiften.

Det är svårt att inte le åt bussförarstrejken som inleds till midsommar när nästan ingen behöver åka till jobbet och dessutom är så gles och utspridd att knappt någon märker av den.

Onekligen påminner det en hel del om kommunals patetiska lallande då man lurat biträden och andra lågavlönade kvinnor att låtsasstrejka utan få något för besväret. Och så kan man ju hålla på om medlemmarna antingen är för korkade för att förstå vad som händer eller för fega för att göra något åt saken.

Utfallet av den här strejken blev väl inte heller någon bingovinst precis.

Men bra för pamparna, och bra för maffian.

Det är ju billigare att avlöna några pampar väl, än att avlöna alla medlemmarna väl.

Övertorneå lördagen den 29 juni 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: