torsdag 27 juni 2013

Tjuveri utan originalitet

.
(Svar till anonym kommentar till bloggen ”Döden i Haparanda”.)

Jag uppskattar Din konstruktiva vilja. Det finns enstaka eleganta inslag i maffians intriger mot oss, men det mesta är bara upprepat fördummat missbruk av övermakten. Bara mer av samma, som alltid fungerar på grund av övermakten och makt- och våldsmonopolet. Åtgärder som något annat pucko har tänkt ut och som sedan genomförs utan finess. Det är inte tillräckligt individuellt och intellektuellt för att platsa i en Hollywood-produktion.

Problemet är inte heller att jag saknar tillgångar eller intäkter. Problemet är att maffian genom staten stjäl allt. Då hjälper det inte att tjäna mer. De stjäl bara dem också. Man måste få stopp på tjuveriet som sker illa kamouflerat till myndighetsutövning och rättsskipning.

Jag har sett det här systemet fungera, både genom egna och andras erfarenheter. När myndigheter och rättsväsende blir synonymt med den organiserade brottsligheten. Jag ska berätta lite egna erfarenheter inom kort. Men först lite av andras erfarenheter:

När Sovjetunionen rasade samman drog Övertorneå-företagare i antal till Murmansk för att  hjälpa till att lära ryssarna göra affärer. De insåg inte att Sovjetunionen låg flera år före Sverige i utveckling av förfallet. Mycket var gemensamt, men de låg före. Inte heller insåg de att den som kunnat försörja sig i det sovjetiska system inte har mycket att lära av företagare som varit inbäddade i bomull i Övertorneå, nödtorftigt försörjda av det allmänna i utbyte mot tystnad och avsaknad av samhällskritik.

Jag sade på ett tidigt stadium att man bara har ärende till Ryssland om man har en pistol och är beredd att skjuta först. Det finns nog företagare i Övertorneå också som kan vara beredda att ta till vapen när det blir nödvändigt. Men vi har inte i oss att skjuta först. Och då ska man inte till Ryssland. Åtminstone i det Ryssland som fanns då.

I alla fall så for ett antal företagare dit. Den ena efter den andra fick bygga upp fina rörelser och blev sedan avplockade dem med ”rättsväsendets” hjälp. Parallellen till Ekfors är uppenbar för den som är lite insatt i förhållandena. För den som informerar sig genom propagandan som maffian sprider genom svenska massmedia är kanske påståendet obegripligt. Men propaganda har alltid funnits. Det är upp till oss själva att rätt kunna bedöma budskapet och budbäraren. Fritt ur minnet återger jag ett öde som löpande återberättades för mig av andra iakttagare, när det begav sig:

En grupp investerare från Övertorneå med omnejd byggde upp en modern hamburgeria i Murmansk. På andra sidan gatan stod en ung rysk man och följde arbetena intresserat.

En tid senare, när investeringarna i huvudsak var genomförda, och anläggningen hade öppnat, jobbade han som portvakt på stället.

Ytterligare något senare hade han avancerat till en högre driftsbefattning.

En dag när Övertorneå-företagarna besökte sin anläggning visade det sig att det var ryssen som ägde den och svenskarna visade sig vara rättslösa i ett helt korrumperat rättsväsende och blev utjagade från Ryssland - så grundligt att ingen av dem därefter har vågat sätta sin fot på platsen.

Det ger naturligtvis snabb och kortvarig rikedom åt de som är lierade med representanter för ”rättsväsendet”. Men det är förödande för den långsiktiga ekonomiska utvecklingen och investeringsviljan.

Förfallet i Sverige verkar nu ha kommit till det stadium som Sovjetunionen var i vid dess sammanbrott. Rättvisa är till salu, främst till det som finnarna kallar ”Hyvävelijärjestelmä”. Talande nog har vi nog inte någon motsvarande term i Sverige. Den offentliga lögnen i Sverige påbjuder ju att vi inte har korruption. Men uttrycket betyder ungefär ”Bäste broder-systemet” och kan beskrivas som ”borstar du min rygg så borstar jag din rygg.

Sverige delas in i ett fåtal mycket rika, som köper rättvisa, ett större antal välmående som tillhandahåller och utmäter rättvisan och den stora massan för vilket inget annat än hopplöshet återstår. Hopplösheten kommer sig av att de besuttna piskar oxen som drar kärran allt hårdare och ger den allt mindre mat. Varje initiativ från de utsugna att göra något för att förbättra sin situation resulterar i att de blir av med frukten av sitt arbete - om det slår väl ut. Allt medan massmedia rapporterar om hur bra det är i landet och hur mycket bättre det ska bli.

Övertorneå den torsdagen den 27 juni 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: