tisdag 18 juni 2013

Om det finns ett rättsväsende…

.
Massmedia (Nordnytt) rapporterar om att Övertorneå kommun köper vägbelysningsnätet i Övertorneå kommun av Ekfors Kraft AB:s konkursbo för 666.000 kr. Enligt Nordnytt rapporteras kommunalrådet i Övertorneå kommun, Roland Kemppainen, ha uttalat att man köper nätet för en bråkdel av vad det är värt. Och så är det ju eftersom nätet drar in betydligt över två miljoner kr per år och har ett värde mellan 15 och 20 miljoner, uppskattningsvis.

Det blir ju en intressant värdemätare för hurdant tillståndet är med det svenska rättsväsendet. Alla som över huvud taget har några tillgångar att försvara eller hyser minsta tanke på att investera i Sverige har anledning att följa frågans utveckling mycket noga.

Om det finns ens ett nödtorftigt fungerande rättsväsende i Sverige kommer ”konkursförvaltaren” Hans Andersson vid Kaidings Advokatbyrå och Kommunalrådet Roland Kemppainen, samt ett antal medbrottslingar till dem i båda organisationerna, inom kort att sitta häktade för grov stöld, grovt häleri samt grov förskingring, till vilka även kommer att läggas ytterligare åtalspunkter.

Den som lever får se...

Övertorneå tisdagen den 18 juni 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: